BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vakit'ten Hitler makyajı

Vakit Gazetesi'nin Almanya'daki baskısını hiçbir mahkeme kararı olmadan yasaklayan İçişleri Bakanı Otto Schily'ye cevap ilginç oldu. Vakit, Schily'e Hitler makyajı yaptı

Abone ol SABIKASI ÇOK

Vakit'in Almanya baskısını hiçbir mahkeme kararı olmadan yasaklama kararı alan Almanya Federal İçişleri Bakanı Otto Schily'nin tek hedefi Müslümanlar... Schily'nin dosyasında; Almanya'da ikamet eden Müslüman cemaat ve derneklere yönelik birçok sindirme girişimi bulunuyor.
Otto Schily, 2002 yılında İçişleri Bakanlığı kararı ile Almanya'nın Aachen kentinde, faaliyet gösteren ve Filistin'deki yetim çocukların bakımını üstlenen El-Aksa hayır cemiyetininin kapısına kilit vurdu. Bakanı bu konuda yönlendiren ise, Uluslararası Yahudi İnsan Hakları Grubu olan Simon Wiesenthal Merkezi idi. Cemiyetin hesaplarına el konulurken, Bakan Schily'nin kılıfı her zamanki gibi hazırdı: "Bu cemiyet Lübnan'daki Hizbullah ve benzeri grupları destekliyor."
CAMİLERE BASKINLAR DÜZENLENDİ
Otto Schily, İslâmi Cemiyet ve Cemaatleri Birliği'nin (İCCB) yöneticisi Metin Kaplan ve cemaatine yönelik operasyonları ile de gündeme geldi. Otto Schily'nin emriyle Almanya'daki onlarca cami "Kaplan taraftarı" oldukları iddiasıyla baskına uğradı, Müslümanlar taciz edildi. Metin Kaplan ve cemaatine yönelik sindirme operasyonu çerçevesinde bir gecede bütün cemaat üyeleri gözaltına alındı. Otto Schily, 100 lokal, cami, dernek misafirhane ve evin arandığını açıkladı ve aramalardan sonra, İCCB'nin devamı niteliğindeki 16 derneğin de kapatıldığını duyurdu.
MİLLİ GÖRÜŞ TEŞKİLATI TAKİBE ALINDI
Schily, yıllardır Almanya'da faaliyetlerini özgürce sürdürebilen ve "entegrasyon" konusundaki olumlu çabalarından dolayı "örnek" gösterilen ve hatta "din derslerine öğretmen tayin etme yetkisi" verilen Milli Görüş Teşkilatı'nı da İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından tacize başladı. Milli Görüş Teşkilatı, onun döneminde Federal Anayasayı Koruma Dairesi tarafından yakın takibe alındı.
ALMAN VAKIFLARI DAVASINDA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ
Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman vakıfları hakkında casusluk iddiasıyla açılan davanın, Türkiye'nin AB arzusuna zarar verebileceğini öne sürerek tehditte bulunmuştu. Schily, 28 Aralık 2002 günü Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, "Türk hükümetine ve Türk adaletine bu durumu yeniden gözden geçirmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Almanya olarak biz bu işi ciddiye alıyoruz. Hem de çok ciddiye" dedi.

VAKİT