BIST 10.261
DOLAR 32,32
EURO 34,77
ALTIN 2.389,47
HABER /  DÜNYA

Uzmanlardan topuklu uyarısı

Kadınların yüksek topuklu ayakkabı giymelerinin, ilerleyen dönemlerde vücutta ciddi sağlık problemlerine neden olabileceği belirtildi.<br/>M...

Abone ol

Kadınların yüksek topuklu ayakkabı giymelerinin, ilerleyen dönemlerde vücutta ciddi sağlık problemlerine neden olabileceği belirtildi.
Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Necati Aksoy, yanlış ayakkabıların ayak sağlığını tehlikeye attığını söyledi.
Yüksek topuklu ayakkabıların “postur” adı verilen fizyolojik durumu bozduğuna dikkat çeken Aksoy, bel, kalça, diz, bacak kasları ve ayak bileğinde postur bozukluğundan kaynaklı anormal kuvvet yoğunlaşmasının pek çok hastalığa davetiye çıkardığını ifade etti. Aksoy, ayakkabı alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu belirterek "Bunlara dikkat edilmediği taktirde ayakkabı, ayak sağlığını olumsuz yönde etkiler. Ayağa uygun olmayan ayakkabı ayakta bir çok probleme neden olabilir. Bunlardan sadece biri olarak burkulmaları önlemek için ayakkabı alırken daha geniş ve daha kısa topuklu olanlar tercih edilmelidir” dedi.
Sağlığa uygun şekilde üretilmeyen ayakkabıların ayakları ciddi manada tehdit ettiğini dile getiren Aksoy, bu ayakkabıların ayak terlemesi ve kokusunun yanı sıra ayak, topuk, baldır ve bel ağrısı, çabuk yorulma gibi işlevsel bozukluklara yol açtığını aktardı.