BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  DÜNYA

Başsavcılıktan Ali İsmail Korkmaz açıklaması

Eskişehir C.Başsavcalığı, Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. <br/>Kurumun resmi internet sitesind...

Abone ol

Eskişehir C.Başsavcalığı, Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bu olayın aydınlatılması amacıyla özel olarak bir Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek kendisine başkaca bir iş verilmediği ve sadece bu olayın faillerinin yakalanmasının amaçlandığı belirtildi. İddia edildiğinin aksine soruşturma dosyası emniyet birimlerine havale edilerek oranın insiyatifine bırakılmadığını anlatılan açıklamada “Bizzat Başsavcılığımızın bilgi ve kontrolünde yürütülmektedir. Bu kapsamda koordineli ve düzenli şekilde İl Jandarma Komutanlığı ile çalışma yapılmakta olup çeşitli kurumlara 52 adet müzekkere yazılmış, olayla ilgili 15 kişinin ifadesi bizzat C. Başsavcılığımız tarafından alınmış, bilirkişi incelemelerini ise ayrı ayrı 3 kişi tarafından yapılmış, el konulan 40 CD ile 3 hard disk üzerindeki incelemeler ise özellikle Jandarma Kriminal Dairesine yaptırılmak üzere gönderilmiş, konu hassasiyetli takip edilmekte olup bir an önce sonuçlanması beklenmekte olup sonuçlar alındığında kurye ile alınması planlanmaktadır.Olay yerinde yapılan keşifte emniyet görevlileri hazır edilmemiştir” denildi.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEN 2 KİŞİ ARANIYOR
Olayla ilgili olarak bugün itibariyle gözaltına alınıp Başsavcılığa sevk edilen S.K. nin, 6136 Sayılı Kanuna muhalefetten dolayı emniyette kaydının bulunduğu ve olay günü arkadaşları ile birlikte alkol aldıktan sonra olay yerinde göstericilerle tartıştığı anlatılan açıklamada “S.K.’nın gözaltına alınmasına sebep olan görüntülerin bugüne kadar Başsavcılığımıza iletilmediği, sosyal medyaya verildiği, buradan alınan görüntülerle şahsın teşhis edildiği ve TCK 87/4 maddesinde tanımlanan kasten yaralama sonucu ölüm suçundan dolayı tutuklamaya sevk edildiği, olaya karıştığı iddia edilen ve kimlikleri tespit edilen diğer 2 kişinin ise aranmasına devam edildiği kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye belirtildi.