BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Uzanlar dosyaları çalmak istemiş!

Uzanlar'ın açtığı Libananco davasını Türkiye'ye kazandıran ekibin başkanı Avukat Coşar, sürecin perde arkasını anlattı

Abone ol

Dünya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Uzanlar'a karşı kazandığı 243 milyon dolarlık davayı konuşuyor.

Enerji Bakanlığı'nın avukatı Aydın Coşar, Cem Uzan'ın Türkiye aleyhine açtığı 243 milyar dolarlık dava sürecinde ölüm tehditlerinin yanısıra delillerin çalınmak istendiğini açıkladı.

Belgelerin korunması için sıkı tedbirler uyguladıklarını açıklayan Çoşar, "Belgeleri kozmik odada değil ama çok gizli odalarda koruduk" dedi.

3 KEZ EMNİYETLİK OLDU

"3 defa emniyete yansımış hırsızlık teşebbüsü oldu. Delilleri ve Uzanlar'ın tahrif ettiklerini tespit ettiğimiz belgeleri 24 saat güvenlik altında olan tel örgülü bir ofiste koruduk."

20 BİN DOSYA İNCELENDİ

Bugün'e konuşan Çoşan, araştırmacılarla birlikte kadronun 300 kişiye ulaştığını belirterek, 20 bin dosya incelediklerini, 40 milyon sayfa belgeye büyüteç tuttuklarını söyledi.

Coşar, "Bunların delil olabilecekler ayrıldı. İngilizceye tercüme edildi. Tercümelerin tamamı hukukçu tercümanlar tarafından yapıldı. Türk ve ABD'li avukatlar grubu tarafından değerlendirilip davada kullanıldı" dedi.

HATA OLSAYDI KAZANILAMAZDI

Davada, savunma için geç kaldıklarına yönelik eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Coşar, hiçbir dilekçenin geç verilmediğini, hiçbir yanlış yapılmadığını kaydetti. Coşar, "Hata yapılsa zaten dava kazanılmazdı" diye konuştu. Enerji Bakanı Taner Yıldız, davadan sonra Bakanlık ayağındaki prangalardan kurtuldu açıklamasını yapmıştı.