BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Uzaklarda Arama filmi özel gösterimle sunuldu

Türk sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray, yönetmenliğini üstlendiği, "Uzaklarda Arama" filminin özel gösteriminde hayranlarıyla buluştu.

Abone ol

İSTANBUL'daki Kozzy Alışveriş Merkezi Avşar Sineması'ndaki gösterim öncesi izleyicilerle bir süre sohbet eden sanatçı, filmin yapımcılığını üstlenen Yağmur Ünal'ın hasta olduğu için gelemediğini dile getirdi.

Kendisinin de hasta olduğunu kaydeden Şoray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmi izleyicilerle birlikte seyretmenin çok heyecan verici olduğunu belirterek, "Onların tepkilerine anında tanık oluyorum. Çok mutlu oldum" dedi.

Türkan Şoray, seyircilerden filmle ilgili genellikle olumlu tepkiler aldığını aktararak, "Seyirciler filmi sevdiklerini söylüyorlar. Benim için de en önemli nokta, izleyenlerin yaptıklarımızdan keyif almalarıdır. Sanatsal anlamda ilgileniyorum. Maddi bir kaygı gütmedim" ifadelerini kullandı. 

Yönetmenliğe devam edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine ise Şoray, "Belki ederim. Bilemiyorum. Allah ömür verirse neden olmasın" yanıtını verdi.

Şoray'ın katıldığı film gösterimine sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi.

UZAKLARDA ARAMA

Türkan Şoray'ın yönettiği filmde Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Ekin Türkmen, Kaan Urgancıoğlu, Yağmur Ünal, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün ve Elif Atakan rol aldı.

Çekimleri İstanbul ve Muğla'da gerçekleştirilen film, şehir merkezindeki bir pavyonun, yakınlardaki küçük bir kasaba olan "Uzaklar"a taşınma emrinin çıkması ve devamında yaşanan olayları mizahi bir dille anlatıyor.

Yapımcılığını Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal'ın yaptığı film, yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenerek beyazperdeye uyarlandı.