BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Saakaşvili'yi Putin mi attırdı? Gürcistan'da neler oluyor?

'Kararın arkasında Putin var' dediği Saakaşvili'nin ülkesi Gürcistan'da en büyük muhalefet partisi Ulusal Birlik Hareketi genel başkansız kaldı

Abone ol

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin eski cumhurbaşkanının vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin kararnameyi onaylamasıyla Saakaşvili'nin Ulusal Birlik Hareketi partisindeki genel başkanlık görevi sona erdi.

Moskova, 2008'deki Güney Osetya savaşında Gürcistan Cumhurbaşkanı olan Saakaşvili'den intikam mı aldı?

Mihail Saakaşvili'nin partiye genel başkanlık yapma hakkının askıya alınması üzerine Ulusal Birlik Hareketi, Siyasi Konsey kararıyla yeni genel başkan seçmeyeceğini ve faaliyetlerini genel başkansız sürdüreceğini bildirdi.

AA muhabirine konuşan parti yetkilileri, bundan böyle son üç yılda edinilen tecrübeyle Siyasi Konsey ve Genel Sekreterlik seviyesinde kararlar alınacağı açıkladı.

2013'TE ÜLKESİNİ TERKETMİŞTİ

Gürcistan'da 2013'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülkesini terk eden ve hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle geri dönemeyen Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından vatandaşlık verilerek Odessa Valisi olarak atanmıştı. ​

PUTİN VE MEDVEDEV'İ İŞARET ETTİ

Saakaşvili, Gürcü "Rustavi 2" televizyona vatandaşlıktan çıkarılması kararını değerlendirdi. Gürcistan eski Başbakanı Bidzina İvanişvili'nin talimatıyla vatandaşlıktan çıkarıldığını savunan Saakaşvili, hükümetin, kendisinin 2016 yılındaki parlamento seçimlerine katılmasının yolunu kesme çabası içinde olduğunu iddia etti.

Mihail Saakaşvili, tüm bu gelişmelerin arkasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in bulunduğunu da ileri sürdü.

Gürcistan hükümetinin başından beri kendisini tutuklamak istediğini belirten Saakaşvili,"Putin ve Medvedev'in desteklediği İvanişvili de bunu defalarca söylemişti. Bu n