BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.467,27
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturu hakkında çarpıcı gerçekler

Emniyet'in resmi internet sitesi gençleri uyuşturucu konusunda uyardı. 'Uyuşturucu çözüm değil çözümsüzlüktür' sloganının kullanıldığı gerçekler şöyle:

Abone ol

Uyuşturucu madde kullanılan ortamlarda ahlaki değerlerin geçersiz olduğu ve uyuşturucunun AIDS hastalığına davetiye çıkardığı bildirildi.


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün " www.egm.gov.tr " resmi internet sitesinin "Tavsiyelerimiz" bölümünde, uyuşturucu madde kullanımına ilişkin çarpıcı bilgiler veriliyor.


Uyuşturucuların, bugünü ve yarını karartan, insanı kendi benliğinden ve milli kültürden koparan bir felaket olduğu belirtilen sitede, "Benliğinden ve öz kültüründen kopmuşluk da insanı bunalıma ve cemiyetin dışına iter. Bu itilmişlik ise bedeni varlığın yok olmasına kadar gidebilir. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bir üst derecesi olan uyuşturucu bağımlılığı, bataklığa düşmenin habercisidir. İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamaksa alkolle birlikte cinsi sapıklığı, fuhşu, uyuşturucu bağımlılığını, frengi ve çağımızın en korkunç hastalığı olan AIDS'i getirmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu tür ortamların çoğunda ahlaki değerler geçersizdir. Ahlakın geçersiz olduğu ortamlarda bütün değer hükümleri tersine dönmüş, maddi ve manevi dengeler bozulmuş, sorumluluklar yitirilmiştir. Uzmanlarca yapılan araştırmalara göre, AIDS ile uyuşturucu ortamlarının ve uyuşturucu kullanımı arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki mevcuttur. Büyük çoğunlukla gençlerin kullanımına sunulan ve cazip gösterilen uyuşturucu maddeler, AIDS'e ve çeşitli hastalıklara yol açmakta, genç yaşta ölümlere sebep olmaktadır" ifadeleri yer alıyor. Sitede, ebeveynlere de şu tavsiyelerde bulunuluyor:


"Çocuklarınızın, uyuşturucu batağına yuvarlanmalarına vesile olabilecek kötü örneklerin ve özendiricilerin yuvalandığı birahane, meyhane, diskotek, kahvehane gibi yerlerden uzak tutmalısınız. Uyuşturucuya götüren sebeplerin başında gelen alkolden uzak durmalarını ve bu kötü alışkanlığa düşmemelerini sağlamalısınız. Bütün uğraşlarınıza rağmen uyuşturucunun pençesine düşen çocuklarınızın kurtulmalarına destek olmalı, gerekli tedavilerinin yapılması hususunda yardımcı olmalısınız.


Uyuşturucu kullanan çocuklarınızda, arkadaşlarını değiştirme, sık sık geç kalmak, yalan söylemek, yeni yeni arkadaşlar edinmek, aşırı para harcamak gibi bazı değişiklikler olacaktır. Yorgunluk bitkinlik, sinirlilik gibi hallerinde uyuşturucu kullanabileceklerinden şüphelenerek sebebini araştırmalısınız. Uyuşturucu kullandığını tespit etmeniz halinde, önce kötü arkadaş grubundan ayırmalı, uzman psikiyatri uzmanlarının önerileri doğrultusunda tedavilerini sağlamalısınız".


Sitede, gençlere yönelik yapılan uyarılar ve tavsiyeler ise şöyle:


"Sizin ve geleceğinizin en büyük düşmanı sigara, alkol ve uyuşturucudur. Birahane, diskotek, meyhane ve benzeri mekanlar uyuşturucu kullanımı ve dağıtımı için uygun mekanlardır. Bu mekanlardan uzak durunuz. Merak için gitmek zorunda kalırsanız bile dikkatli olunuz, tuzaklara düşmeyiniz. Uyuşturucular, sizi milli ve manevi değerlerinizden koparır, cemiyete uyum sağlayamayan kavgacı, sinirli ve uyumsuz insan haline getirir. Bu da içinde yaşadığınız cemiyetten soyutlanmanıza ve batağa iyice saplanmanıza sebep olur. Düşünün! Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyük önder Atatürk bile cumhuriyeti ve istikbali sizlere emanet etmedi mi? Onu korumak ve kollamakla yükümlü kılınmışsınız. Bu koruma ve kollama eylemini uyuşmuş beyinlerle yapmanız mümkün mü? Cemiyetten soyutlanmakla cumhuriyeti korumanız ve kollamanız mümkün mü? Kötü örneklerin hayatlarına, parıltılı ve sahte yaşantılarına aldanmayın. Onlar, Cumhuriyet'in kollayıcısı olan sizleri bu görevden alıkoymak için canla, başla çalışan düşmanlarınızdır. Soğuk savaşın çirkin bir anlayışı olarak, sizleri önce uyuşturucuya iten ortamları hazırlayarak dejenere edip, sonra da öldürücü alışkanlıklarla imhaya yönelen guruplar mafya adı altında örgütlenmiştir. Sizin örnek aramaya, hele hele kötü örneklere sarılmanıza gerek yoktur. Çünkü; Mustafa Kemal Atatürk gibi bir yol göstericiniz vardır. Öncelikle uyuşturucu kullanımına yol açan ortamlardan uzak durmalısınız. Kötü örneklerden kaçınmalı, onların parıltılı ve şaşalı yaşantılarına aldanmamalısınız. Uyuşturucu kullanımına başlamanın en büyük sebeplerinden olan deneme isteğinden kendinizi uzak tutmalısınız. Size bedava uyuşturucu teklif eden 'Bir kere kullanmadan bir şey olmaz' diyenlere kanmamalısınız. Sorunlarınızın çözümü uyuşturucu kullanımıyla sağlanmaz. Uyuşturucuya sığınmamalısınız. Çevrenizdeki arkadaşlarınızda uyuşturucu kullanımına zemin hazırlayan ortamlardan uzak tutmalısınız. Enerjinizi milli ve manevi değerlere sosyal faaliyetlere yönetmelisiniz. Model şahsiyetlerin bozukluğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Sevincinizi, üzüntülerinizi aileniz büyükleriyle paylaşınız. Sizin en yakın dostunuz, sizin için her şeyini fedaya hazır aile büyüklerinizdir. Onlara karşı dürüst olunuz. Onlardan hiçbir şeyinizi gizlemeyiniz. Onlara güveniniz. Problemlerinizi anlatınız, tek başına çözüm bulmaya kalkmayınız. Onlar sizlerden daha deneyimlidir. Onlardan korkmayınız. Kimin problemi yok ki? El birliğiyle her şey çözülür.


Uyuşturucu çözüm değil çözümsüzlüktür".

www.mynet.com