BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  DÜNYA

Uyanıklar polisten kaçamadı!

İstanbul'da uyanıklık yapıp kedilerine polis görüntüsü veren kişiler polisten kaçamadı.

Abone ol

Yedi tepeli İstanbul'un trafiği, vatandaşın tepesini attırdı. Aracın üzerine lamba takıp sağ şeritten giden uyanıklar, herkesi kızdırdı.

ARALARINDA REKTÖR VE PATRONLARDA VAR

Tepe lambalı, sirenli ve ışıklı araçlar için polis devreye girdi. Ekipleri harekete geçiren olay ise geçtiğimiz hafta yaşandı. Trafik ekipleri, geçtiğimiz hafta Boğaziçi Köprüsü'nde bir uygulama yaptı. Bu sırada İstabul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın üstünde tepe lambası bulunan ve sağ şeritten giden aracı durduruldu. Kocasakal'ın arabasındaki sistem sökülerek, 72 TL trafik cezası yazıldı. İşte bu gelişmeden sonra ekipler, denetimlerini sıklaştırdı. İstanbul'da 80 noktada uygulama başlatıldı. Tepe lambası kullanan araç sürücülerine ceza kesildi.

1 HAFTADA 500'DEN FAZLA KİŞİ YAKALANDI

Sadece son 1 hafta içinde ise 500'den fazla sahte tepe lambası polise takıldı. Bunların arasında 4 rektör, onlarca işadamı, holding yöneticisi ve başhekim de vardı. Söz konusu şoförlere işlem yapıldı, 72 TL para cezası kesildi. Emniyet yetkilileri ise tepe lambası, çakar ve sirenlerin piyasada rahatlıkla satıldığını belirtti. Bunlara karşı önlem alınmasını istedi. "Trafikte kimsenin ayrıcalığı yok" dedi.