BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta çiftçileri bilgilendirme toplantısı

Tarım ve Köşiyleri Bakanlığı Tarımsal Üretim Geliştirme Genel Müdürlüğü, çiftçileri bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Abone ol

Tarım ve Köşiyleri Bakanlığı Tarımsal Üretim Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) tarafından Uşak’ta "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, çiftçilerin havza bazlı tarımsal üretim desteklemelerinden yararlanabilmesi için tarım ürünlerini kayıt altına almak zorunda olduklarını söyledi. Toplantıya TÜGEM Genel Müdürü Dr. Talat Şentürk, Uşak Vali yardımcısı Mustafa Yıldız, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, kooperatif temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Toplantıda tarım havzaları ve destekleme programları ile ilgili bilgi verilirken Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yeteri kadar yararlanamadığını söyledi. Atilla Arslan toplantıda şunları konuştu; “Çiftçilerin daha modern yöntemlerle üretim yapmaları için gayret sarf ediyor, desteklerden daha fazla yararlanmalarını istiyoruz. Çünkü tarımsal desteklemeler çiftçiye önemli avantajlar sağlıyor.

Köylümüz hangi alanda üretim yapıyorsa yapsın, ürettiği ürünü kayıt altına alıyor ise desteklemelerden yararlanır. Bu noktada köylerimizde kurulan üretici kooperatiflerine önemli görevler düşüyor. İlimizde 106 adet üretici kooperatifi var. bu kooperatifler tarımsal ürünlerin pazarlanmasında daha etkin rol alabilir ise çiftçimiz tarımsal desteklerden daha fazla faydalanır''