BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,06
ALTIN 2.458,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'ya Türkiye'nin en büyük müzesi

Türkiye'nin en büyük etnoğrafya müzesinin kurulacağı Isparta'da ilk adım atıldı. İhale işlemi tamamlanan müze Isparta'ya çık şey katacak.

Abone ol

Isparta'da kurulacak ve içerisinde 3 bin 500 kilimin bulunacağı Türkiye'nin en büyük etnografya müzesinin ihalesi yapıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihale işlemleri tamamlanan müzenin Isparta'nın tanıtımına ciddi katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Isparta'nın turizm açısından ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ancak, tanıtım noktasında eksiklikler olduğunu belirten Günaydın, "Isparta olarak turizmde yol almak istiyorsak tanıtıma büyük önem vermemiz gerekmektedir. Turizm açısından Isparta'mızın her şeyi var. Hem doğal güzelliği hem de kültürel zenginlikleri ile büyük bir kaynak durumunda. Şu anda ihaleleri tamamlanmış olan etnografya müzesini en kısa sürede kurmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Türkiye'de 600'ün üzerinde kilim bulunan bir etnografya müzesi olmadığını ifade eden Günaydın, kuracakları müzede 3 bin 500 kilimin yer alacağını açıkladı.

Günaydın, "Bilindiği gibi kilim bizim kültürümüzü yansıtan en büyük örneklerden bir tanesidir. Kuracağımız bu müze ile de çeşitli dallarda araştırmaların yapılabileceğine hatta kitaplar oluşturulacağına inanıyorum." diye konuştu.