BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Ürdün hükümeti İsrail'i kıdadı

Ürdün hükümeti, İsrail'in, Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde yaptığı katliamı kınadı.

Abone ol

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yer alan haberde, Ürdün hükümetinin, İsrail şiddetine maruz kalan Filistinlilerle "omuz omuza" olduğu belirtildi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh'in Şucaiyye katliamı hakkında Başbakan Abdullah en-Nusur'a bilgi verdiği bildirilen haberde, Gazze'ye insani yardımın girmesi için girişimde bulunulduğu, yaralıları tedavisi amacıyla Gazze'deki Ürdün Sahra Hastanesinin tıbbi ekipmanla güçlendirileceği ifade edildi.

Hükümetin, Kral Abdullah'ın talimatıyla Filistin, Mısır, ABD, BM ve bölge liderleri ile görüşerek ateşkesin sağlanması için girişimde bulunduğu kaydedilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kabul edilemez. Ürdün hükümeti ve halkı, Şucaiyye'deki korkunç katliamı şiddetle kınıyor. Burada sivil, çocuk, kadın ve yaşlı ayırmaksızın Filsitinliler katledildi."

İsrail, 7 Temmuz'da  "Koruyucu Hat" adıyla yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye başlattığı saldırıları kapsamında perşembe akşamı da kara operasyonu başlatmıştı.