BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  DÜNYA

Unutulduğunu düşündüğü an yakalandı

Konya’da sevgilisini 5 yıl önce birlikte yaşamak için kiraladıkları evde öldüren katil zanlısının, “Üzerinden 5 yıl geçtiği için unutulduğun...

Abone ol

Konya’da sevgilisini 5 yıl önce birlikte yaşamak için kiraladıkları evde öldüren katil zanlısının, “Üzerinden 5 yıl geçtiği için unutulduğunu düşündüm, yakalanmayı beklemiyordum" dediği öğrenildi.
2009 yılının Mayıs ayında 2 çocuk annesi Uğur Turgut (41), eşinden ayrıldıktan 10 gün sonra 35 bin lira nafaka parasıyla ortadan kayboldu. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirlikleri tarafından kurulan özel ekiplerin 8 ay süren ortak çalışması sonucu 3 gün önce düzenlenen operasyonla Turgut’un sevgilisi Ali K., arkadaşı Sercan K. ve Ali’nin ailesiyle birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ali K’nin ailesi, olayla bir bağlantıları olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Gödeler köyü sınırlarındaki Saları Barajı’nın kenarında polislerin kazma, kürek ve iş makineleri ile çalışması sonrasında ise Ali K’nin öldürdüğü 2 çocuk annesi Uğur Turgut’a ait olduğu iddia edilen kafatası ve kemikleri bulundu. Çıkan kafatası ve kemiklerden alınan örneklerin DNA için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.
Cinayeti işlediği ileri sürülen Ali K. ile cesedi taşıma ve gömmede yardım eden Sercan K’nin sorgusu devam ediyor. İlk ifadelerinde zanlılardan Ali K., "Ben öldürmedim intihar etti, baraj kenarına gömdük" diyerek cesedin yerini göstermişti. Sercan K. ise, "Ali sevgilimi öldürdüm dedi, birlikte arabaya taşıdık ve baraj kenarına götürerek gömdük" diyerek gerçekleri anlatmıştı. Cinayet zanlısı Ali K’nin ilk gözaltına alındığında ise, "Üzerinden 5 yıl geçti, yakalanacağım aklıma bile gelmemişti. Unutuldu dediğim anda yakalandık" dediği öğrenildi.

KATİL ZANLISI CİNAYET EVİNE GÖTÜRÜLDÜ
Gözaltında bulunan Ali K., ile arkadaşı Sercan K. bugün yoğun güvenlik önlemleri altında sevgilisi Uğur Turgut’la 15 gün yaşadığı ve cinayeti işlediği eve götürüldü. Cumhuriyet Savcısı eşliğinde zanlının evde olayın nasıl olduğu ile ilgili bilgiler verdiği öğrenildi. Yer gösterme sırasında olayı anlatan zanlı Ali K., "Evi birlikte kiraladık, ben kendimi yeğeni olarak tanıtmıştım. Olay günü ise tartıştık, kendini banyoya kilitledi ve bıçaklayarak öldürdü. Bende arkadaşım Sercan’ı çağırdım ve ona ben öldürdüm dedim. Bunu dememdeki amaç, kabadayı gibi görünmekti. Sonra halıya sarıp otomobile koyduktan sonra Saları Barajı’nın oraya götürüp gömdük. O olaydan sonra 2-3 defa balık tutma bahanesiyle Uğur’u gömdüğümüz yeri ziyaret ettim. O zaman polise gidemedim, çünkü olayın üzerime kalacağını düşünerek korktum" dediği belirtildi.

5 YIL SONRA KAN LEKESİ BULUNDU
Olay yeri inceleme ekipleri, cinayet evinde baştan sona inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde 2 çocuk annesi Uğur Turgut’un bir süs eşyası ile banyoda kan lekesi bulundu. Kan lekeleri olduğu tahmin edilen izlerden ileri teknoloji ile alınan örnekler Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Cinayet evinde tamamlanan yer gösterme sonrasında şüpheliler Ali K. ve Sercan K., tekrar Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Şüphelilerin ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
(İHA)