BIST 10.074
DOLAR 32,34
EURO 34,66
ALTIN 2.415,18
HABER /  DÜNYA

Daha iyisi aday olana kadar Sırrı Süreyya Önder

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Daha iyisi aday olana kadar İstanbul adayımız Sırrı Süreyya Önder” ded...

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Daha iyisi aday olana kadar İstanbul adayımız Sırrı Süreyya Önder” dedi.
HDP Genel Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Açılış töreninde Eş Genel Başkanlar Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürtçü, milletvekilleri Levent Tüzel ve Süreyya Önder’in katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek 2014 yerel seçim hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Kürkçü, HDP olarak 60’a yakın ilde teşkilat kurduklarını ve CHP ile AK Parti’nin aday gösterdiği her yerde aday göstereceklerini ifade etti. Sebahat Tuncel ise, yaklaşan yerel seçimlerin ülkenin diğer gündemlerini gölgede bırakmaması gerektiğini ifade ederek, parlamento ve hükümetin halka yeni bir anayasa sözü olmasına rağmen bunun gerçekleştirilemediğini, Kürt sorunu ve barış süreci için de müzakerenin devam etmesi gerektiğini belirtti.
“Daha iyisi aday olana kadar İstanbul adayımız Sırrı Süreyya Önder” diyen Kürkçü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yalnızca tek bir başvuru aldıklarını, onun da Sırrı Süreyya Önder olduğunu, 15 Aralık’a kadar daha iyi bir aday başvurmazsa adaylarının Sırrı Süreyya Önder olduğunu açıkladı.
Sırrı Süreyya Önder ise, CHP’nin “İstanbul adaylığı hakkında ayıp ediyor” eleştirisinin sorulması üzerine, “CHP kadar emek harcamadan, beleş oylara konan, solun oylarına ipotek koymuş bir parti daha yoktur. Hiçbir solcu emek, kent hakkı, Kürt sorunundaki CHP riyakarlığını daha fazla kaldıramaz. CHP’nin Gezi ipoteği kabul edilemez. Gezi’de yaşamını yitiren insanlarımızın kanı Kadir Topbaş’ın üzerine sıçramıştır. El altından bizi destekleyin, ama bizim yanımızda görünmeyin diyenlere cevap adaylığımdır. Halka sesleniyorum, seçime girmeyi ayıp addeden zihniyete bir tokat atın da sesi ABD’den duyulsun. Sırrı ayıp ediyor diyorlar, böyle bir lümpen ağız yok” ifadelerini kullandı.

CHP’YE ELEŞTİRİ
Önder açıklamalarına şöyle devam etti:
“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘sosyal demokratlara derman bir belediye başkan adayını Amerika’da açıklıyorlar’, bu nasıl bir iştir. Kılıçdaroğlu -adayımız Sarıgül’dür fakat daha müracaat etmedi- diyor. Bizim Beyoğlu adayımız çöp toplayan bir arkadaşımız. Bunu ancak Gezi Parkı’nda açıklarsın. Adamın siyaseten kamuya söylediği şeyler, bilmem kaç yüz takım elbisesi varmış. Günde iki kere değiştiriyormuş. Bundan da kendi anlamıyormuş. Kombincisi varmış. Bundan emekçiye fayda gelir mi?”
HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, “Ülkenin demokratikleşmesini güçlendirmek için yapılan çalışmalar önemli bir ihtiyaçtır. Demokratik çözümü kendileri için arayanlar, kendi ahlaklarını göstermeye çalışanların ne dolaplar çevirdiklerini MGK tutanaklarından görüyoruz” şeklinde konuştu.
İHA)