BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlülerin sırlarını anlatan kitap yok satıyor!

Ünlülerin sırlarını anlatan kitap yok satıyor! Şaka değil gerçekten yok satıyor çünkü muhtemelen böyle bir kitap yok!

Abone ol

Ünlülerin sırlarını anlatan kitap yok satıyor! Şaka değil gerçekten yok satıyor çünkü muhtemelen böyle bir kitap yok!

Mail kutumuza düşen Coolbiyat isimli kitabın tanıtım bültenini haberleştirmek için bilgisayarımızın başına geçtiğimizde aslında herşey normal gibiydi.

Şöyle deniyordu bültende:

Sanat, Siyaset ve İş Dünyasından birçok ismin sıra dışı tavırlarının isim isim yer aldığı kitap içinde ismi geçen kişileri çok kızdıracağa benziyor.

Ünlü isimlerin daha marjinal görünmek için takındıkları tavırları, anlamsız gülümsemeleri, daha çok sevilmek veya popülerlik için yapılan tüm sahtelikleri gözler önüne sunan kitap çok konuşulacak gibi görünüyor.

Ünlü isimleri anlatırken isim vermekten çekinmeyen yazar “Coolbiyat” isimli kitabından şöyle bahsediyor. “Yazdıklarım hakaret içermiyor, sadece tespitlerimden ibaret. Hayatın olağan akışına aykırı şeylere işaret etmek birine hakaret etmek değil fark etmesini sağlamaktır” diyor.

unnamed-(40).jpg

Sıradan bir yayınevinin tanıtım bültenine benzeyen bu haber dikkatleri üzerine topladığı kadar şaşırttı da bizleri.

Ünlü isimleri anlatırken isim vermekten çekinmeyen yazar kendi ismini kitabın kapağına koymaktan çekinmişti ama...  Üstelik yayınevi ismi olmayan bültende yer alan kitap kapak görseli de photoshop ile hazırlanmış gibi duruyordu.

Kısa bir inceleme ile Kitap kapağında yer alan "murattcim" sözcüğünün yazarın Twitter nicki olduğunu, farkettik.

Ancak yayınevi yerine İçli Köfte Yayınları isminin yer alması ve "110.000 Baskı" ibaresi de, haberin fake bir kitap için hazırlanmış olduğu düşüncesini aklımıza getirdi.

Kültür sanat ve kitap dünyası çok ilginç kitaplar görmüştür bugüne kadar ama her halde en çarpıcı kitaplardan biri de bu olmayan kitabın haberi olsa gerek.