BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  MAGAZİN

Ünlülerin kriz tedbirleri

Dünyadaki ekonomik kriz ünlüleri de önlem almaya itti. Bakın neler yapıyorlar?

Abone ol

Dünyadaki ekonomik kriz Türkiye’de sanatçıları da önlem almaya itti. Bunlardan biri de Sibel Can oldu.

Ünlü assolist sahne kostümlerine artık milyonlar harcamadığını belirtti.

Sibel Can: Aynı elbiseyi 10 kere giyiyorum

“Kriz öncesi sahne kostümlerine yılda en az 300 bin YTL harcıyordum. Şimdi ise eski kıyafetlerimi giymeye başladım. Bir elbiseyi en az 10 kez giyiyorum. TV programlarında, bayi toplantılarında ve sahne aldığım mekanlarda aynı kıyafeti giyiyorum. İki aydır yeni ayakkabı ve çanta da almıyorum. Geçen sezondakileri giyiniyorum. Şu anda beni en az 10 yıl idare edebilecek kadar kostümüm var. Hepsi yeni gibi duruyor. Sahnede kıyafeti önemli ama benim için önce yorumum gelir. Sonuçta elbise ölü yatırım.”

Hülya Avşar: Lükse son

Pahalı mal almayacağız, insanlar adam gibi arabalara binecekler. Gösterişten vazgeçecekler. Başkaları için yaşamayacağız, herkes daha da küçülecek. Tabii ki bu doğumu yaparken zorlanacağız. Bence bu yol oraya gidiyor. Her şey karışacak. Ak, kara meydana çıkacak. Ama bu halkın işine yarayacak. Bu kötü bir dönem tabii ki ama sonu çok iyi olacak. Ben çok ümitliyim.

Ebru Şallı: Ayakkabıya 20 euro

Artık ucuz yerlerden giyiniyorum. Mesela H&M isimli bir marka var. Fiyatları pazardan bile daha ucuz.. Ayakkabımı bile oradan 20 euro’ya alıyorum. Eskiden bir çift ayakkabıya 500 euro veriyordum. Artık akıllandım. Cilt bakımımı bile evde kendim yapıyorum.

Ebru Gündeş: Harcamalarımı kıstım

Her zaman önlem paketim vardır. Bir elbisemi zaten hiçbir zaman bir kez giyip kenara atan biri olmadım. Bir elbiseyi 5 kere giyiyorsam şimdi 10 kere giyeceğim. Bir ayakkabıyı 10 kere giyiyorsam şimdi 20 kere giyeceğim. Harcamalarımı en aza indirdim.