BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlüler Ayşe Operetinde!

Muhlis Sabahattin'in 60 yıl sonra ilk kez sahneye konacak 'Ayşe Opereti', ünlü isimlerden oluşuyor.

Abone ol

Gülriz Sururi'nin derlediği, Engin Cezzar'ın yönettiği operet, 20 ocaktan itibaren Akatlar'daki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.
 
Operette, Dolunay Soysert, Hazım Körmükçü, Ceyda Düvenci, Sinan Tuzcu, Jeyan Ayral Tözüm, Gülümser Gülhan, Oğuz Oktay, Metin Göksel, Orhan Aydın, Evren Pıravadılı, Koray Onur, Elif Çakman, Yaman Tarcan, Ayşe Çakar, Hikmet Karagöz, Şirin Keskin, Ahsen Ever, Müge Zümrütbel, Bilal Çatalçekiç, Turgay Elyağutu rol alıyor. 
 
'Ayşe Opereti'nde oyuncuların yanı sıra 12 kişilik dans ekibi ve 10 kişilik orkestra da yer alıyor. 
 
Notaları ve metni 60 yıldır kayıp olan operetin radyo kayıtlarından yola çıkan Gülriz Sururi, 1920-30’ların operet dünyasını yeniden kaleme aldı. Müzikler ise aynı radyo kaydından yola çıkan müzik direktörü Selim Atakan tarafından notalara döküldü.
 
Ayşe Opereti, 1930’ların Türkiye’sini Ege ve İstanbul olarak iki ayrı coğrafyada sunuyor. O yılların görkemli İstanbul hayatı, çarliston, tango, fokstrot ve valslerle sahneye taşınırken, köy hayatı ise zeybek ve halaylarla sergileniyor.
 
Koreografisi Selçuk Borak'a, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç'a, müzik tasarım ve yönetimi Selim Atakan'a, dekor tasarımı ise Ali Cem Köroğlu'na ait operette, 'sevdiği adamdan hamile kalıp onun peşinden büyük şehre gelen Ayşe'nin hikayesi' konu ediliyor.