BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamı Ali Raif Dinçkök hayatını kaybetti Dinçkök kimdir eşi ve çocukları...

AKKÖK Holding yönetim kurulu başkanı ünlü işadamı Raif Dinçkök hayatını kaybetti... Ali Raif Dinçkök kimdir? En önemli yatırımları hangileri?.. Eşi ve çocukları kimler?..

Abone ol

Bir süredir tedavi gören Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Raif Dinçkök, bugün hayata gözlerini yumdu. 74 yaşında hayatını kaybeden ünlü iş insanının hayat hikayesi de bu üzücü haber sonrası gündem oldu. İstanbul'un en gözde alış veriş merkezlerinin başında gelen Akmerkez'in de sahibi olan Ali Raif Dinçkök kimdir? Hangi şirketlerin sahibi?.. 

CENAZESİ YARIN MARMARA İLAHİYATTAN KALKACAK... Akkök Holding'ten yapılan açıklamada, "Rahatsızlığı sebebiyle bir süredir tedavi gören Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Raif Dinçkök'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun." ifadeleri kullanıldı. Bu arada Dinçkök'ün cenazesinin, yarın öğle vaktinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanına defnedileceği öğrenildi.

Ali Raif Dinçkök hayatını kaybetti eşi kimdir işte çocukları ve ünlü sevgilileriAli Raif Dinçkök hayatını kaybetti eşi kimdir işte çocukları ve ünlü sevgilileriAli Raif Dinçkök hayatını kaybetti eşi kimdir işte çocukları ve ünlü sevgilileriAli Raif Dinçkök hayatını kaybetti eşi kimdir işte çocukları ve ünlü sevgilileriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ALİ RAİF DİNÇKÖK KİMDİR?... Akkök Holding’in kurucusu olan Raif Dinçkök, Selanik'ten göç eden bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Ailenin bir kısmı İzmir’e yerleşip geldikleri yöreyi hatırlamak amacıyla Doyran soyadını alsa da Raif Dinçkök’ün ailesi İstanbul’u tercih etmiş ve Dinçkök soyadını alarak burada yaşamaya başlamıştır.Raif Dinçkök eğitim hayatına İstanbul’da başlamış ve burada İstanbul Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra baba mesleğini devam ettirerek doğrudan ticarete atılmıştır.

Akkök Grubu’nu dokuma imalatı ve ticaretin yanı sıra farklı sektörlere  sokmuş ve 1989’da kurulan Akenerji, 2005’te kurulan Akiş Gayrimenkul, 1968’de kurulan Aksa Akrilik bunlara örnek olmuştur. Günümüzde Akkök Grubu’nun bünyesinde 17 ticaret ve sanayi şirketi ve 18 üretim tesisi olmak üzere toplam 35 kuruluş bulunmaktadır.

Ali Raif Dinçkök'ün eşi ve çocukları : Ünlü işadamının hızlı bir özel hayatı vardı. ilk eşi Sennur Çiftçi'den Raif ve Alize ismini verdiği çocukları var. Eşinden boşanınca Mimar Barbara Pensoy ile aşk yaşayan Ali Dinçkök'ün, bu ilişkisinden de Aleyna adında bir kızı bulunuyor. Bir kez evlilik yaptıktan sonra bir çok kadınla ilişki yaşayan Dinçkök, ünlü modacı Ece Ege ile nikah masasına oturacakken evlilik sözleşmesi hazırlayınca nikah iptal olmuştu.