BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,47
ALTIN 2.393,12
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteyi bırakıp madene inmişti...

Soma’daki maden ocağı faciasında yaşamını yitiren 28 yaşındaki Sadık Akdağ, geride acı dolu bir hikaye bıraktı. Maddi imkansızlıklar nedeniy...

Abone ol

Soma’daki maden ocağı faciasında yaşamını yitiren 28 yaşındaki Sadık Akdağ, geride acı dolu bir hikaye bıraktı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle üniversite eğitimini bırakan ve çalışmaya başlayan Akdağ, acı hikayesinin yanı sıra geride henüz 6 aylık bir evlat da bıraktı.
28 yaşındaki Sadık Akdağ, anne ve babası pamuk bahçelerinde çalışırken, kendisi de üniversite okuyordu. Ancak Sadık Akdağ maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakıp çalışmaya başladı. 3 yıl önce evlenen Akdağ, kredi ile ev aldı. Ancak kazandığı para yetmeyince mesleği olmadığı halde maden ocağında işe başladı. Madenci Sadık Akdağ 6 ay önce baba oldu. Oğluna da Yiğit Ahmet ismini verdi. Oğlunu sadece 6 ay sevebilen Akdağ, maden ocağı faciasında birçok arkadaşı gibi yaşamını yitirdi. Geride ise acı bir hikaye ve 6 aylık bir evlat bıraktı.
Torunu Yiğit Ahmet’i biran olsun kucağından bırakmayan Nurcan Akdağ, oğlunun madende çalışmasını hiç istemediğini belirterek, "Çocuğumun karnını doyurup işe uğurladım. Çoraplarını istedi geç kalıyorum anne dedi. Keşke geç kalsaydı. 28 yaşında oğlumu kara topraklara verdim. Oğlum üniversite okuyordu. Masraflarını kum ocaklarında çalışarak çıkarıyordu. Ama olmadı maddi imkansızlıklardan okulu bıraktı. Madene gitme annem dedim. Ama oğlum ölüm her yerde var annem merak etme. Evimi aldım krediyi ödemem lazım çalışmak zorundayım dedi. Çocuğum sıkıntılar içinde öldü" diyerek gözyaşı döktü.
Sadık Akdağ’ın eşi Nefaret Akdağ ise eşinin ölümüne kahrolurken, 6 aylık bebeği ile birlikte yapayalnız kaldı. Babasının ölümünden habersiz küçük Yiğit Ahmet ise etrafına gülücükler dağıttı.
(İHA)