BIST 10.075
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.408,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Umut Oran açıkladı: Arabama girdiler ve...

İnternet sitesi kapatılan CHP milletvekili Umut Oran, arabasına girildiğini ve evrak çantasının alındığını açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, orabasına 10 gün önce saldırıda bulunulduğunu ve camları kırılıp evrak çantasının çalındığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Umut Oran, internet sitesine yönelik müdahaleyle ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten garanti aldığını söyledi.

ARABAMA GİRDİLER

Umut Oran basın toplantısında 10 gün önce yaşadığı esrarengiz bir olayı da anlattı. İşte Oran'ın aktardıkları;

"Benim arabama 10 gün önce saldırı yapıldı, camı kırıldı. İçinden evrak çantam çalındı. Bunu polise bildirdik, çok dikkate almadım ama olaylara genel baktığım zaman burada bir baskı var. Benim Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'mın ofisi kurşunlanıyor. Şu an çok büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. İşin boyutu sadece Umut Oran'ın internet sitesine yasak getirilmesi değil".

İNTERNET SİTESİNE KONAN SANSÜR

Dün akşam bu konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan beni aradı. Bu konuyla ilgili büyük yanlışlık yapıldığını en kısa zamanda düzeltileceğini söyledi. Ben de dedim ki kendisine, bu yasayı geri çekin. Bürokratik olarak hangi kurumsa onunla ilgili de gerekli soruşturmanın yapılması için konuyu takip edeceğim.

AK PARTİ ANKETLERDE YÜZDE 40'IN ALTINA DÜŞTÜ

Haftasonu gelen anketlere göre iktidar yüzde 40'ın altına düşmüş yüzde 30'a kadar iniyor. Yargı bağımsızlığı, dış politika, ekonomi, rüşvet ve yolsuzlukta muazzam bir kırılganlık var. Halk ayakkabı kutularından çıkan para görüntülerini belleğine kazımış. İstedikleri kadar medyadan silinsin. Son sözü millet sandıkta verecek. Bunun da telaşı var onlarda. Her yeri paralize etmeye, yasaklamaya başlıyorlar. Bugün bunları yapıyorlarsa kaybettikleri zaman çok daha büyük şeyleri yapabilirler. Bu durumu panik olarak görüyorum.