BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Ulusoydan sıcak mesajlar

UEFA Kongresi için Almanya'da bulunan Ulusoy, futbolda yaşanan gerginlikleri yumaşatacak bir açıklama yaptı..

Abone ol

UEFA Kongresi için Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan Haluk Ulusoy, Türk ve yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk futbolunun geleceği için karşılıklı savaşın bitmesinin gerektiğini bildirdi.

Bu olaylarda kaybedenin Türk futbolu olacağını savunan Ulusoy, şunları söyledi:

Yaşadığımız olayları talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Geçen yıl seçime girdik ve kazandık. Bana güvendiler ve beni seçtiler. Bugün de burada Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsil ediyorum. Ancak maalesef seçildiğimiz günden bu yana durmak bilmeyen aleyhime gereksiz bir kampanya başlatıldı. Lüzumsuz ve gereksiz bir kampanyaydı bu. Ama biz görevimizin başındayız. Yurtiçinde ve yurtdışında Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu mücadelenin sonundan alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyoruz.

Türkiye'de mücadele hiç bitmiyor. Ama Türk futbolunun geleceği için karşılıklı savaşın bitmesi gerekir. Bu durum UEFA'daki konumuzu da etkiliyor. Burada herkes ne olup bittiğini biliyor. Bugün Polonya Federasyonu Başkanı bana 'Ülkenizde olanların aynısı bizde de oldu' dedi. Makedonya Federasyonu Başkanı da aynı durumdan muzdarip. UEFA ve FIFA, ülkemizde olanları yakından izliyor ve spora siyasetin karışmasına kesinlikle karşı geliyorlar. Michel Platini, Lennart Johansson ve Sepp Blatter, Türkiye'de nelerin olduğunu çok iyi biliyorlar. Biraz daha dikkatli olmamız gerekir. Yoksa kaybeden Türk futbolu olacak. Daha sağduyulu olmamız lazım. Türk futbolu yurtdışında çok seviliyor ve hiç kimse bu olayları tasvip etmiyor.”