BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ulusalcı vekillerden CHP yönetimine sert yanıt

CHP'de Kurultay isteyen muhalifler, Kılıçdaroğlu'nun "Onları partiye taşıdığıma pişmanım" sözlerine sert yanıt verdi.

Abone ol

CHP'de ulusalcı vekillerle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilim tırmanıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası CHP'de ortalık karıştı. Ulusalcı vekillerin isyan başlattığı partide yönetim de aynı sertlikte karşılık verdi. Sert tepkiye muhaliflerin cevabı da gecikmedi. 

Milliyet sinden Meriç Tafolar'a konuşan muhalif vekiller şunları söyledi:

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan: Partiminin kurucu ilkelerine, değerlerine vurgu yapmak hastalıklı zihniyetin ifadesiyse bu ikrardır ve tam anlamıyla suçüstüdür. Geçmiş mücadelem herkesçe malumdur.

İstanbul milletvekili Nur Serter: 'Ben vekil yaptım bana biat etmek zorundalardır' anlayışı CHP genel başkanlarında görülmemiştir. Milletvekili yapmak hükmetme hakkını vermez. Kurultay talep ettik demokratik hakkımızdır.

İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler: Seçimde çalışmadılar sözü belgeli yanlışlık içeriyor. Basın toplantısı yapan milletvekilleri 3 başkanvekilinin imzasıyla TBMM'de görevlendirilmiş Ankara'dan ayrılmamaları istenmiştir.

Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz: Ben genel başkandan daha eskiyim, resmi ön seçimle buraya geldim.  Demokratik dille yapacağımız çağrıya böyle tehditle cevap verilmesini kabul etmiyorum. Kurultay için imza toplamaya çalışacağız.