BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.436,29
HABER /  DÜNYA

Uludereli engellinin askerlik azmi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana’da düzenlenen ‘Türkiye Engelli Atletizm Yarışması’nda başarılı bir yarışma çık...

Abone ol

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana’da düzenlenen ‘Türkiye Engelli Atletizm Yarışması’nda başarılı bir yarışma çıkararak Türkiye ikincisi olan mayın patlamasında iki kolu ile sağ gözünü kaybeden Uludereli Bayram Yılmaz, çürük raporu almak için için gittiği Şırnak Asker Hastanesi’nden Ankara’ya sevk edildi.
Sporcu Bayram Yılmaz, 2004’te yerde bulduğu mayınla oynarken meydana gelen patlama sonucunda iki kolu ile sağ gözünü kaybetmişti. Engeline rağmen askerlik yapmak isteyen Bayram Yılmaz, muayene için gittiği Şırnak Askerlik Şubesi tarafından çürük raporu almak üzere Ankara GATA’ya sevk edildi. Ankara’da çürük raporu verilen Yılmaz, askere gitmek isterken çürük raporu verildiğini ve bu raporu alırken büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Memleketi olan Şırnak’a dönen engelli atletizmci Bayram Yılmaz, rapor almak için gittiği Ankara’da yaşadıklarına sitem etti. Yılmaz, "Şubat 2004 tarihinde çobancılık yaparken askerlik bölgesinde bilmeden bir cismi elime aldım ve elimde patlaması sonucu 2 kolum ile sağ gözümü kaybettim. O olaydan sonra sporla ilgilenmeye başladım. Türkiye Şampiyonası’na gittim ve Türkiye ikinciliği aldım. Ben askerlik yapmak istiyorum. Askerlik için muayene olmaya geldiğimde, çürük raporu almak için beni Ankara’ya sevk ettiler. Ankara’ya çürük raporu almaya gittiğimde maddi olarak büyük sıkıntılar yaşadım ve çürük raporu aldım. Bana verilen para ile Ankara’da çürük raporu alırken büyük sıkıntılar yaşadım" dedi.