BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.399,93
HABER /  DÜNYA

Davutoğu’ndan Grossruck’a cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi Başkanı Wolfgang Grossruck’un, "İfade özg...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi Başkanı Wolfgang Grossruck’un, "İfade özgürlüğü temel haktır, gösterilere orantılı müdahale edilmelidir" sözüne, "Özgürlükler ancak ve ancak hukuk devleti kuralları içerisinde hayata geçirildiğinde gerçek toplumsal barış zeminine katkıda bulunabilir" şeklinde yanıt verdi.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Genel Kurulu’na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. AGİTPA Başkanı Wolfgang Grossruck’un konuşmasında, “İfade özgürlüğü temel haktır, gösterilere orantılı bir şekilde müdahale edilmelidir” sözlerinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, şu yanıtı verdi:
“Bu konuda zaten çok gerekli açıklamaları yaptık. Özgürlükler ancak ve ancak hukuk devleti kurallarıyla birlikte hayata geçirildiğinde gerçek toplumsal barış zemini katkıda bulunabilir. Yine hukuk devleti kuralları da özgürlüklerle ancak desteklenebilir. Türkiye her zaman özgürlüklerle hukuk devleti kurallarını birlikte işletmiş bir ülkedir. Türkiye’de hiçbir zaman bir dakika dahil özgürlüklere dayalı gösterilere yasak getirilmemiştir. İzin verilen ve normal hukuki prosedürlerle talep edilen bütün gösteri hakkı kullanımları gerçekleşmiştir. Bu süreçte Türk halkı olgunluğunu da göstermiştir. Barışçıl gösteri talepleriyle şiddet kullanan vandalizm yapanlar arasındaki ayrımı gözetemezsek bu kez de hukuk devletini bazı vandalizm yanlısı şiddet unsurlarına kurban etmiş oluruz. Türkiye bu dengeyi muhafaza etmiştir edecektir. Hiçbir şekilde hiçbir dönemde barışçıl gösterilere kısıtlama getirilmemiştir. Bundan sonra da her zaman herkes hangi görüşten olursa olsun gösteri yapma hakkına sahiptir. Önemli olan bu gösterilerin barışçıl yöntemlerle ve hukuk devleti kuralları içerisinde yapılmasıdır.”
(İHA)