BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Uludağ’da can pazarı

Bursa Uludağ’da tırmanış esnasında düşerek yaralanan kadın dağcı, AFAD ekiplerinin zorlu uğraşları sonucu mahsur kaldığı yerden kurtar...

Abone ol

Bursa Uludağ’da tırmanış esnasında düşerek yaralanan kadın dağcı, AFAD ekiplerinin zorlu uğraşları sonucu mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. Yaralı dağcı, 9 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda hastaneye kaldırıldı.
Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Satı Doğan (45) hafta sonunun keyfini çıkarmak için arkadaşlarıyla Uludağ’a tırmanışa geçti. Satı Doğan, Bakacak Bölgesi Kanlı Göbek diye bilinen uçurumlu alanda 2 metrelik yükseklikten sırtüstü düşerek yaralandı. Belinden ciddi şekilde yaralanan ve hareket edemeyen Satı Doğan’ın imdadına, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve arazide gezinti yapan vatandaşlar yetişti. Öğle saatlerinde bölgeye hareket eden arama kurtarma ekipleri, zorlu doğa şartlarında 9 saat süren hummalı bir çalışma sonucu Satı Doğan’ı kurtardı. Doğan daha sonra Bursa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
AFAD ekiplerine yardım eden Balaban Köyü sakinlerinden Ömer Faruk İnceler, "Saat 14.00 civarında ambulans geldi. Ne olduğunu sorduğumuzda dağda birinin düştüğünü söylediler. 8-9 saatten beri bekliyoruz. Kurtarma ekipleri, şartlar çok zor olduğu için ancak 23:00 gibi gelebildiler. Bu da büyük bir başarı. Yaralı kişinin mahsur kaldığı yer, uçurumlu bir bölge. Arkadaşımız yağmur dolayısıyla ıslak zeminde 2 metrelik bir yükseklikten düşerek belinden yaralanmış" dedi.
Arama kurtarma ekipleriyle arama esnasında tesadüfen karşılaşan ve yardıma katılan Gökhan Arslan ise, "Çok engebeli bir arazi olduğu için çalışmalar uzun sürdü. 3 kilometre yüründü. Yaralanan kişi sonunda hastaneye ulaştırıldı" diye konuştu.
(İHA)