BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  MEDYA

Erdoğan IŞİD'e yumuşak cemaate sert

Başbakan Erdoğan'ın cemaate karşı sert tutumunu eleştiren Zaman yazarı Alkan, verdiği örnek çok tartışılacak.

Abone ol

Zamansi yazarı Ahmet Turan Alkan, Başbakan Erdoğan'ın Işid'e karşı kullandığı yumuşak dili, cemaate göstermemekle eleştirdi.

17 Aralık süreciyle birlikte köprüleri atan cemaat ve hükümet arasındaki kavga tüm hızıyla sürüyor. Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıya yönelik sert açıklamaları devam ederken, cemaatten karşı salvolar da gecikmiyor.

Irak'ta Türk rehineleri bırakmayan Işid'e müsamaha göstermekle suçlanan Başbakan Erdoğan, cemaat gazetesinin yazarlarından Ahmet Turan Alkan'ın hedefindeydi.

Yazar, bugünkü yazısında Erdoğan'ın Samsun'da Işid'e yaptığı "artık eğer gerçekten inanıyorlarsa artık bu kardeşlerimizi ülkelerine iade etmeleri gerekir. Bunu bekliyoruz.” çağrısını gündeme getirdi.

MÜSLÜMANLIK HA

Işid'in bizleri müslüman saymayabileceğini yazan Alkan, Kur'an okurken şehit edilen Hz. Osman'ı hatırlattı. "Hicretin henüz 35. yılında Hz. Osman’ın Müslümanlığını beğenmeyen, cenaze namazını kılmayan Müslümanlar vardı!" diyen Alkan, daha sonra sözü Erdoğan'ın cemaate karşı tutumuna getirdi:

"Başbakan IŞİD örgütünü Müslüman saydığı için onların müslüman vicdanına hitab ediyor. Peki, bizzat kendisi en azından bu mübarek ayın yüksek hâtırı için bir başka Müslüman’ın kalbini kırmaktan vazgeçtiğini söyleyebilir veya en azından IŞİD için tercih ettiği yumuşak dili, okullarını devletleştirmek için fırsat kolladığı Hizmet topluluğu için de kullanabilir mi?

Muhtemelen, “Nee, bunları da Müslüman mı sayacağız şimdi” diye itiraz edecektir! Öyleyse dürüst olup bari şu mübarek Ramazan ayını politika malzemesi yapmaktan vazgeçsek! Bırakalım siyaset din diliyle değil de kendi tabii diliyle yürütülsün. Bu ay mübarektir diye -Aristo’nun tabiriyle- hiçbir “political zoon”, “Evvelâ Müslüman, daha sonra siyasi bir figür” olduğunu hatırlamaya yanaşmıyor; bilakis herkes politik menfaatlerin derdinde. Uzvi heyecanlar, ulvi ürperişlere her defasında yeniden galebe ediyor.

Müslümanlık ha! Birbirinden yüzü kara yavrularım benim!"