BIST 10.101
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.433,49
HABER /  DÜNYA

Ukraynada siyasi kaos sürüyor

Ukrayna Parlamentosu milletvekillerinden Nikolay İvanoviç, ülkedeki siyasi krizle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Ukrayna milletvekili İvanoviç, Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'nun parlamentoyu fesh etmesi ve erken seçime gidilmesiyle ilgili kararnamesinden sonra ülkede başlayan siyasi krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Ukrayna'da yaşananlar organize bir eylem midir?' sorusuna İvanoviç, "Dış güçler eski etkinliğini geri almak, bunun içinde devlet başkanının yetkisini azaltmak istiyorlar. Çoğunluluğu elde ettikleri zaman istediği kanunu parlamentodan geçirebilirler.

Bunun içine devlet başkanının yetkilerini azaltmak da girer. Rusya yanlısı hükümet, siyasi yolsuzluk yaparak 320 kişiye ulaşmayı başardı. Mevcut güç, ülkedeki anayasal düzeni bozmak istiyor, devlet başkanı da buna karşı çıktı. Anayasal düzen tehlike altında olduğundan Devlet Başkanı böyle bir karar almak zorunda kaldı, aldığı karar yerinde bir karardır" karşılığını verdi. İvanoviç, olayı tetikleyen dış etkenlerle ilgili olarak ise, "Bence şüphesiz dış etken Rusya ve oligarşi sistemidir. Bunu da siyasi ve ekonomik olarak Rusya ile yakınlaşmaya çalıştıklarından anlayabiliriz" diye konuştu.

'Rusya tekrar imparatorluk mu kurmaya çalışıyor?' sorusuna ise İvanoviç, "Evet, Rusya mavi cephenin temsilcisi Viktor Yanukoviç'in Bölgeler Partisi'ni ve mevcut koalisyonu kullanarak tekrar imparatorluk
oluşturmaya çalışıyor" şeklinde cevapladı.