BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,86
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna'da hastaneye top mermisi isabet etti, ölenler var

Ülkenin doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentindeki çatışmalarda bir hastaneye top mermisi isabet etti. En az dört kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentindeki çatışmalarda bir hastaneye top mermisi isabet etti.

En az dört kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ölenlerin cesetlerinden bazılarının hastane dışında battaniyelere sarıldığı görüldü.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk kentlerine sık sık havan topu mermileri düşüyor.

Ayrılılıkçılar saldırılardan Ukrayna hükümetini sorumlu tutuyor.

Çatışmalar şiddetlendi

Ukrayna'nın doğusunda, ayrılıçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar son haftalarda şiddetlenmişti.

Ayrılıkçılar Donetsk Havaalanı dahil, kent merkezi dışındaki bazı bölgeleri de ele geçirmişlerdi. Stratejik önemi yüksek, Donetsk'in kuzeydoğusundaki Debaltseve bölgesinde de hükümet güçlerini kuşatmaya çalışıyorlar.

Bölgede halk ise evlerini terk ediyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Ra'ad el Hüseyin ise Ukrayna'da silahlı çatışmalarla ilgili uluslararası savaş hukukunun .

Avrupa Birliği (AB) de sivillerin çatışma bölgelerinden ayrılabilmeleri için taraflardan acil ateşkes ilan etmelerini istiyor.

Ukrayna hükümetinin 1 Mart'tan itibaren ülkeye girecek Rusya vatandaşlarından nüfus cüzdanlarının yanı sıra pasaportlarını da göstermelerini istemesinin, iki ülke arasında gerginliği daha da artırabileceği belirtiliyor.

Kiev yönetimi ise ABD'nin Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelesine destek için silah yardımı yapacağından emin.