BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uğur'a gazete sansürü

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın ağabeyi, kardeşinin yüzünü ne zaman göreceği konusunda bilgi verdi.

Abone ol

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, normal hayatına hazırlanırken kendisine refakat eden ağabeyi, gazeteleri ve ameliyatla ilgili haberleri kestikten sonra Uğur'a verdiğini söyledi.

Doktorlar, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki odasında, ağabeyi Ali Acar'ın (22) refakatinde bulunan Uğur'a yüzünü, şartlar uygun olduğunda aynayla gösterecekler.

Yüzünü bir kez tesadüfen televizyonda gören Uğur Acar'a ağabeyi, gazeteleri, ameliyatla ilgili haberleri kestikten sonra veriyor. Kapısında güvenlik görevlisi bekleyen odada kalan Acar, sıvı ağırlıklı besleniyor. Dik konumdaki yatağında mümkün olduğu kadar yerinden kalkmadan tedavisi süren Acar, dün sabah hemşiresini "Hoşgeldiniz" diye karşıladı.

MORALİ ÇOK YÜKSEK
Çoğunlukla kardeşiyle film izleyerek zaman geçirdiklerini söyleyen ağabey Ali Acar, şu bilgileri verdi: "Günlük gazetelerin hepsi geliyor. Kardeşimle ilgili tüm haberleri kestikten sonra gazeteyi kendisine veriyorum. Odadaki televizyonda da ana haber bültenleri dışında diğer programlar ile film seyrediyoruz. Kardeşim ameliyatın ardından moralinin çok yüksek olduğunu, çocukların korkulu rüyası olmaktan kurtulduğu için büyük sevinç duyduğunu söylüyor."