BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  SPOR

UEFA Başkanı'ndan Türk kulüplerini ilgilendiren yenilik

UEFA'nın 7. başkanı Ceferin, Finansal Fair Play (FFP) uygulamasında önemli değişiklikler yapacaklarını söyleyerek önemli bilgiler verdi.

Abone ol

Bildiğiniz üzere Galatasaray ile UEFA arasında geçtiğimiz Haziran ayında yeni bir yapılandırma anlaşması imzalanmıştı. Ceferin, Finansal Fair Play (FFP) uygulamasında reform yapacaklarını açıkladı. 

Son yıllarda Avrupa kulüplerinin çekindiği uygulama ile ilgili yapacakları yenileştirmenin, belli bir yumuşamayı getireceğini belirten Ceferin, bunun önemli bir ayağının yapılandırma anlaşması imzalanan kulüplerle ilgili olacağını ifade etti. Ceferin bu kulüplerin önümüzdeki dönemde daha geniş bir harcama olanağı olacağını da bildirdi.

Daha çok harcama olanağı
Galatasaray ve Fenerbahçe gibi yapılandırma anlaşması altındaki kulüplere daha çok harcama olanağı vereceklerini belirten Ceferin, “Finansal Fair Play’de reform yapacağız ve Avrupa’da yeni bir denge yaratacağız. Bu şekilde kulüplerin varolan potansiyellerini daha iyi bir şekilde sergilemelerine olanak sağlayacağız. Bu durum, yeterli kaynağa sahip olduğunu kanıtlayan kulüpler için geçerli olacak” diye konuştu.