BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Ucuz pasaport hayali yalan oldu

Maliye Bakanlığı, pasaport harçlarının düşürüleceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone ol

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç Avrupa'da yaşayan milyonlarca Türk'e pasaport harçlarının indirileceği müjdesini vermişti. Maliye Bakanlığı'nın bu konuya yönelik çalışmasının bulunmadığı öğrenildi.

Pasaport harçları gündemdeki yerini korurken bu konuda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç’tan bir açıklama gelmişti.

Kemal Yurtnaç Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen toplantıda Avrupalı Türklere mesaj verdi. Yurtnaç bu toplantıda pasaport harçlarının yüksekliği konusunda şikayetleri bildiklerini ve harçların makul bir seviyeye indirileceğini söylemişti.

Açıklamanın ardından özellikle sosyal medyada pasaport harçlarının düşürüleceği ile ilgili yorumlar yapıldı. Bazı yorumlarda söz konusu pasaport harcı indiriminin sadece Avrupalı Türklere değil tüm vatandaşlar için geçerli olması gerektiği yer aldı.

Edinilen bilgilere göre bu talebe karşın Maliye Bakanlığı bu öneriye sıcak bakmazken harçlarının düşürülmesine yönelik bir çalışmanın olmadığı öğrenildi.