BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Üçüncüsü Ürdün’de düzenlenecek

Dışişleri Bakanlığı, ‘Suriye’ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı’nın üçüncüsünün, 4 Mayıs tarihinde Ürdün’deki Zaatari Sığınmacı Kampı’nda...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, ‘Suriye’ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı’nın üçüncüsünün, 4 Mayıs tarihinde Ürdün’deki Zaatari Sığınmacı Kampı’nda düzenleneceği belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ürdün Hükümetinin daveti üzerine, ‘Suriye’ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı’nın üçüncüsünün 4 Mayıs tarihinde Ürdün’deki Zaatari Sığınmacı Kampı’nda düzenleneceği belirtildi.
Açıklamada, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres’in evsahipliğinde 4 Eylül 2013 tarihinde Cenevre’de gerçekleştirilen ilk toplantı sırasında, Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ikinci toplantının Türkiye’de Suriyelilerin bulunduğu geçici barınma merkezlerinden birinde yapılmasını önerdiği hatırlatılarak, davetin taraflarca kabul gördüğü ifade edildi. Toplantının 17 Ocak tarihinde Şanlıurfa Harran Kökenli Konteyner Barınma Merkezi’nde gerçekleştirildiği belirtilerek, toplantıya Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri’nin, Irak Dışişleri Bakanı’nın, Ürdün Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Bakanı’nın ve Lübnan ve Mısır’dan üst düzey heyetler katıldığı aktarıldı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Ürdün’de gerçekleştirilecek üçüncü toplantıda, Suriye’deki olaylar nedeniyle ülkelerinden kaçan milyonlarca Suriyelinin durumuna uluslararası kamuoyunun dikkatinin bir kez daha çekilmesi, komşu ülkelerle daha çok sorumluluk ve yük paylaşımı konularında izlenecek stratejilerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu vesileyle, Sayın Bakanımızın diğer katılımcılarla ikili görüşmelerde bulunması da öngörülmektedir”.
(İHA)