BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  GÜNCEL

BDP’li başkanın oğlu Suriye’de öldürüldü

Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediye Eşbaşkanı Sayid Narin’in oğlu Ali Narin, Suriye’de öldürüldü. <br/>Diyarbak...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediye Eşbaşkanı Sayid Narin’in oğlu Ali Narin, Suriye’de öldürüldü.
Diyarbakır’da bulunan Hanililer yas evinde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Narin, oğlunun vefat haberini almalarının üzüntüsüyle birlikte onur ve gurur yaşadıklarını söyledi. Narin, "Ortadoğu’da var olan antidemokratik bir sistemin, demokratik sisteme örünmesi için uzun yıllardır bu demokrasi mücadelesi yürütülüyor. Ve bu demokrasi mücadelesini yoğunluklu olarak da Kürt halkı yürütüyor. Rojova’da iki yıla yakındır yürütülen bu savaş, Rojova halkın kendi, özerk ve demokratik bir geleceğini oluşturma adınadır. Ama ne yazık ki Rojova’da yaşamayan, Suriye’de yaşamayan, Suriye ile yakından ve uzaktan ilgisi olmayan dış ülkeler, dış mihraklar Suriye’yi bu duruma getirmiştir. Öncellikle bunu burada belirtmek istiyorum. Suriye’ye silah gönderen, Suriye’ye insanların katledilmesi için para ve silah gönderen vicdansız insanlar şunu bilmeliler ki yarın o kanda onların kelleleri boğulacaktır. Bizler en acılı, en üzgün olduğumuz bir günde, bir anda halkların kardeşliğini, halkların barışını, halkların özgür bir yarınları diliyoruz, selamlar gönderiyoruz" dedi.
(İHA)