BIST 10.569
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.478,00
HABER /  GÜNCEL

Uçakla ilgili en çılgın komplo teorileri

Açıklanmaya muhtaç bir soru önümüzde duruyor. Türk uçağının Suriye semalarında ne işi vardı? Bu sorunun hala cevapsız oluşu komplo teorilerine prim yaptırıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - HABER MERKEZİ / Türkiye sıradışı bir krizle yüzyüze... Yanıbaşımızda bir süredir devam eden iç savaş ve Beşar Esad'ı devirmek için batının bir süredir verdiği örtülü "savaş" komplo teorilerine tavan yaptırdı.

Bu teoriler içinde biri var ki siz okurlarımızın dikkatine sunmaya değer...
Uçağımızın düşürülmesinden hemen önceki günlere gidelim... Türkiye Dağlıca'dan gelen kanlı bir haberle sarsılmıştı. Karayılan dağdan barış mesajları yollarken, PKK Dağlıca'da baskın yapıyor ve 8 askerimizi şehit ediyordu.

Olayın ilk şoku atlatıldıktan sonra ortaya bu kanlı baskınla ilginç bilgiler dökülmüştü. PKK'nın bu saldırısının önceden planlanmadığı, Bahoz Erdal kod adlı terörist başı tarafından "acil" olarak hesaplanıp yürürlüğe konduğu söyleniyordu. Öyle ki bu kan dökme işinin PKK'da iç çatışma yarattığı, Karayılan'ın dahi son anda haberdar olduğu iddiaları vardı.

BAHOZ'UN MENŞEİNE DİKKAT!

Türk uçağının düşürülmesi olayıyla Dağlıca'nın ne ilgisi var derseniz!.. Bu noktada Bahoz Erdal'ın Suriye asıllı olması devreye giriyor. Haliyle de 8 askerin şehit edilmesi olayında Suriye'nin teşviki, parmağı olduğu hesaplanıyor.

TÜRK UÇAĞI SURİYE'DE NE YAPIYORDU?

İşte olayın düğüm noktası burası... Bu soru hala yanıtsız. Hükümetten ve TSK'dan bir açıklama yok. Hal böyle olunca ortalıkta çılgın bir komplo teorisi dolaşmaya başlıyor.

Dağlıca'yı Suriye uyruklu Bahoz Erdal'ın basmasının ardından Türk uçağının Suriye semalarında görünmesi birbirine bağlantılanıyor. Türkiye'nin Suriye'ye bir mesaj vermeye niyet ettiği ve bu sebeple uçaklarımızın bölgede uçuş yaptığı öne sürülüyor. Bu teori ne kadar doğru bilmiyoruz. Bu komplo teorisinden çok daha çılgın olanları da sosyal medyada konuşulup dillendiriliyor.

TÜRKİYE SAVAŞA MI İTİLİYOR?

Komplo senaryolarının başını elbetteki yine "dış mihraklar" çekiyor. Kimi Washington'un "Suriye işini Türkiye"ye havale ettiği" iddialarını hatırlatıp, bunun da Türkiye'yi savaşa sürüklemek için bir oyun olduğunu öne sürüyor.

Arap Baharı ile yaşanan süreç ve BOP projesi de senaryolardan biri... Amerika'nın bölgeyi dizayn etmesi... İsrail'in İran ile olan kan davası... Petrol boru hatlarının geçiş güzergahı... Ve daha bir çok çılgın teori...

Bu teorileri bir yana koyarsak Türkiye'nin Suriye ile ilgili bir kavşağa geldiğini görmemek imkansız. Bundan sonra neler olur, bu kriz nerelere gider, bir savaşa kadar varır mı bunu yaşayıp göreceğiz...