BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  GÜNCEL

Üç öğrenciye tecavüzde flaş gelişme!

Adana'da üç ilköğretim öğrencisine tecavüz olayında 12 kişi tutuklandı

Abone ol

Adana'da ilköğretim öğrencisi 3 kıza tecavüz edilmesi ve şantajla para alınması olayıyla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, 6 kişiyi daha gözaltına alındı.

Sorgularında şantaj suçlamasını kabul etmeyip, cinsel istismarı itiraf eden şüphelilerden 5'i tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 12'ye ulaştı.

Merkez Seyhan ilçesi'nde 13 yaşındaki C.Y., kardeşi 12 yaşındaki A.Y. ve arkadaşları 12 yaşındaki N.I.'nin cinsel ilişkiye girdikleri kişilerin "Ailenize anlatırız, rezil olursunuz" tehdidiyle evlerinden para çalıp, verdiklerinin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen polis, geçen hafta 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde "Zaman zaman parkta bir araya gelip sohbet ediyorduk. Cinselliği merak ettiklerini söyleyip bizimle kendi istekleriyle birlikte oldular. Kimseyi ilişkiye zorlamadık" diye ifade vererek tecavüz ve şantaj iddiasını kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Soruşturmayı derinleştiren Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, küçük kızlara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 6 kişiyi daha gözaltına aldı. Yaşları 16 ile 18 arasında değişen 6 şüpheli, cinsel istismar suçlamasını kabul ederken, 'şantaj ve zorla para alma' iddiasını reddetti. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikologlar gözetiminde ifade veren zanlılar, "Sürekli parka geliyorlardı. Sohbet ederken cinsellikten konu açıldı, birlikte olmayı teklif ettik, kabul ettiler. Zorla ilişkiye girmedik. Para da istemedik. Bizimle birlikte olduğunu öğrenen başkaları da birlikte olmuş" diye savunma yaptı.

Cinsel istismar suçundan adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 5'i çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 12'ye ulaştı.

İNTİHAR EDEN KİŞİ BÖYLE ENGELLENİR Mİ HİÇ?

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da, eşi terk ettiği için inşaat halindeki 12 katlı binanın tepesine çıkıp intihara kalkışan 1 çocuk babası 26 yaşındaki İlhan Doğruoluk'u, alt kattaki inşaat işçileri taş atarak vazgeçirmeye çalıştı. 5- 6 taş atan işçiler, polisin uyarısıyla bu girişimlerine son verdi.

Merkez Çukurova İlçesi Yurt Mahallesi Mahfesığmaz Postanesi'nin arkasında meydana gelen olayda, iddiaya göre, 4 yıllık eşi Eray Doğruoluk'la tartışan işsiz İlhan Doğruoluk, karısının 3 yaşındaki kızlarıyla birlikte evi terk edip Hatay'daki ailesinin yanına gitmesine sinirlendi. İlhan Doğruoluk, alkol aldıktan sonra inşaat halindeki 12 katlı binanın damına çıktı.

Çevredekiler, İlhan Doğruoluk'u inşaatın damında görünce polise ihbarda bulundu. Elinde kızının fotoğrafını sallayıp eşinin yanına gelmesini isteyen İlhan Doğruoluk'u, olay yerine gelen polisler ikna etmeye çalıştı. Polisleri ve sağlık görevlilerini kendisinden uzak tutmaya çalışan İlhan Doğruoluk, bir ara aşağıya sarktı. Yarı beline kadar aşağıya sarkan İlhan Doğruoluk'un intihar şovunu fark edenler, onu korkulu gözlerle izledi. Alt katta çalışan bazı işçiler ise İlhan Doğruoluk'u vazgeçirmek için taş atmaya başladı. Doğruoluk'a 5- 6 taş atan, ancak isabet ettiremeyen işçiler, polisin "Adamı kızdırmayın" uyarısıyla sıra dışı intihardan vazgeçirme girişimine son verdi.

Doğruoluk, bir saatlik uğraş sonunda polislerin "Karını sana getireceğiz" sözü üzerine teslim oldu. İnşaattan indirilen İlhan Doğruoluk, işlem yapılmak için götürüldüğü Fatih Polis Merkezi Amirliği'nde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

ANA RAHMİNDE BEBEĞİNİ SATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

 KKTC'de film senaryolarına konu olacak bir mahkeme olayı yaşandı. Ankara'da yaşayan Türkan Şimşek (21), arkadaşından hamile kaldı.

Ailesinin hamileliğini öğrenmesinden çekinen Şimşek, kürtaj yaptırmak için bir hastaneye gitti. Burada daha önceden tanıdığı, biyolojik nedenlerden dolayı çocuk sahibi olamayan mühendis Barbaros Akyamaç (53) ve ev hanımı olan eşi Aylin Akyamaç (50), Şimşek'e "Kürtaj olma, çocuğu biz alalım" teklifini yaptı.

Şimşek'le 6 bin liraya anlaşan Barbaros-Aylin Akyamaç çifti, çocuğun doğumu ve işlemlerin tamamlanması için KKTC'ye gitme kararı aldı.

MASRAFLAR AİLEDEN

Çocuğun doğumuna bir ay kala, 28 Ekim'de Akyamaç çifti ve Şimşek KKTC'ye gitti. Bütün masraflar Akyamaç çifti tarafından karşılandı. Türkan Şimşek, 8 Aralık'ta özel bir hasteneye yatırıldı. Bebeğin dünyaya gelmesi üzerine Barbaros Akyamaç, daha önceden hazırladığı, üzerinde Türkan Şimşek'in fotoğrafı bulunan ancak bilgileri eşi Aylin Akyamaç'a ait olan Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının fotokopisini hastane görevlisine verdi. Akyamaç çifti, böylece KKTC doğum belgesini alarak çocuğu nüfusa kaydettirdi.

ÇOK PİŞMANIM

Türkan Şimşek, çocuğu doğduktan sonra hastanede ağlama krizine girdi. Hemşirelerin Şimşek'in ağlama krizini doktorlara aktarması üzerine gerçek ortaya çıktı.

Kendisini sakinleştirmeye çalışan doktorlara, "Çocuğumu 6 bin liraya sattım. Çok pişmanım. Çocuğumu Akyamaç çifti sahte evrakla aldı" diye ağladı. Şimşek, yaşadığı her şeyi doktorlara anlattı. Özel hastane yönetimi de konuyu polise anlattı.

Mahkemeye çıkan Barbaros Akyamaç, "Para karşılığı değil, insani nedenlerden dolayı bu işe kalkıştık. Çocuk açıkta kalmasın diye biz almak istedik. Bebeğin annesi, ailesi istemediği için kürtaj olacaktı. Bizim de çocuk ihtiyacımız olduğu için böyle bir yola başvurduk" dedi.

Kendisini savunan Türkan Şimşek ise "Çocuğumu istiyorum. Onu hiçbir zaman vermek istemedim" dedi. Şimşek'e 2 ay hapis cezası alırken Akyamaç çifti ise 3 gün daha gözaltında kalacak.

EVE İCRA GELECEK DEDİ CANINDAN OLDU

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde işsiz 51 yaşındaki Nurettin Erdem, tartışma sırasında "Eve icra gelecek, zor durumdayız birşeyler yap" diyen 3 çocuğunun annesi 25 yıllık eşi Nazlıgül'ü, 7 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Şekerpınar Mahallesi'nde dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Uzun süredir işsiz olan ve kredi kartlarına borcu bulunan Nurettin Erdem, iddiaya göre "eve icra gelecek, zor durumdayız birşeyler yap' diyerek kendisini uyaran eşi 45 yaşındaki Nazgül Erdem'le tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Nurettin Erdem, eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü.

ÜZERİNİ DEĞİŞTİRİP KAHVEYE GİTTİ

Cinayetin ardından üzerini değiştiren ve hiçbirşey olmamış gibi dışarda sigara yakıp kahveye giden Nurettin Erdem, olaydan 5 saat sonra Çayırova Polis Merkezi'ne giderek 'eşimi öldürdüm, çok pişmanım' diyerek teslim oldu.

Polislerin şaşkınlıkla dinlediği Nurettin Erdem'in itirafının ardından eve giden ekipler, Nazgül Erdem'in kanlar içindeki cansız bedeni ile karşılaştı. İlk belirlemelere göre 7 yerinden bıçak darbesi aldığı belirlenen kadının cesedi morga kaldırıldı.

KUZENİNİ ÖLDÜRÜP 2001'DE AFTAN ÇIKMIŞ

Eşini öldüren Nurettin Erdem'in yıllar önce öz amcasının oğlunu da öldürdüğü, 6 yıl cezaevinde yattıktan sonra 2001 yılında şartlı talihe olduğu anlaşıldı. Nurettin Erdem adliyeye sevk edildi.

TAKSİDE ÖPÜŞTÜ MAHKEMELİK OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul Beşiktaş'ta, öpüşttüklerini gerekçesiyle taksicinin uyardığı bir çift, araçtan inmeyi reddedince taksici ile mahkemelik oldu. İddianameye göre taksi şoförü M.K., T.T.'nin el ele tutuştuğu nişanlısı M.T. adlı genç kızı yanağından öpmesi üzerine çifti aracından indirmek istedi.

Çiftin şoförle yaptığı tartışma kavgaya dönüştü. M.T. adlı genç kız ile taksici M.K. birbirlerini darp etti.

Habertürk'ün haberine göre Adliyeye yansıyan olayda taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu. Savcılık her iki tarafa da "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarından 7'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Çiftin öpüştüklerini gördüğünü söyleyen taksici ifadesinde, "Bu şekilde sizi götüremem, arabamdan inin dedim. Küfür ettiler" dedi.

M.T. ise, taksicinin kendilerini zorla araçtan indirmek istediğini, hakaretler ettiğini, ardından da nişanlısına yumruk attığını öne sürdü. Taraflar önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak. 

ÖZLEM'İ KAHDEREN YANGIN

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'nın Milas İlçesi'nde Açıköğretim Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Özlem Özer, alzheimer hastası olan annesi 64 yaşındaki Şengül Özer'in dışarıya çıkmaması için kapıyı üzerine kilitleyip alışverişe gitti. Evde, elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle çıkan yangında Şengül Özer yaşamını yitirdi. Döndüğünde evi yanarken gören Özlem Özer sinir krizi geçirdi.

Milas İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Sait Kırıkçıoğlu Caddesi'ndeki bir binanın 3'üncü katında dün saat 18.00 sıralarında ilk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcının devrilmesiyle yangın çıktı. En üst kattaki evi saran alevleri görenler yangına kendini imkanlarıyla müdahale edip söndürmeye çalışırken itafiye ve polise de haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir türlü açılmayan evin kapısını kırıp içeri girdi. Önce evde kimsenin bulunmadığını düşünen itfaiye erleri, iç kısımdaki bir odada Şengül Özer'in cesediyle karşılaştı. Yangın, yaklaşık yarım saatlik çalışmayla kontrol altına alınıp söndürüldü.

KAHREDEN YANGIN

Yangından kısa bir süre önce alışveriş yapmak üzere evden ayrılan ve alzheimer hastası olan annesinin dışarıya çıkmasını engellemek için kapıyı kilitleyen Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Özlem Özer, geri geldiğinde itfaiye ekipleri ve polisi görünce şoke oldu. Evlerinin yandığını gören Özlem, sinir krizi geçirdi. Özlem Özer, koşarak eve girmeye çalışarak, "Annem içeride kaldı" diye feryat etti. Kızın eve girmesi polis ve yakınları tarafından engellendi. Baygınlık geçiren Özer, ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Özlem Özer'in babasını yıllar önce kaybettiği ve annesiyle yaşadığı belirtildi. Yangında can veren Şengül Özer'in cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Binanın ikinci katında oturan 35 yaşındaki Orkun Yalçıntaş, "Önce büyük bir gürültü duydum. Dışarı çıktığımda 3'üncü katın penceresinden alevleri gördüm. Bir kadın ve kızının yaşadığı evin kapısını kırmaya çalıştık ancak başarılı olamadık" diye konuştu.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı. 

KÖMÜR SOBASI PARLADI KORKUDAN ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'da, evlerindeki kömür sobasının parlaması sırasında korkup fenalaşan 21 yaşındaki Türkan Paşalı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Nefes darlığına bağlı kalp krizinden yaşamını kaybettiği belirtilen Paşalı’nın kesin ölüm nedeni otopsinin ardından belirlenecek. Emir Beyazıt Mahallesi’nde oturan tuhafiyeci İsmail Paşalı, bugün saat 08.00 sıralarında, evlerinde, eşi Türkan ve dört aylık oğlu Ecrin Paşalı’nın bulunduğu odadaki, geceden kapattıkları, kömür sobasının altını açtı. Soba kısa bir süre sonra gaz sıkışması nedeniyle parladı. Bir anda neye uğradığını şaşıran Türkan Paşalı, fenalaştı. Eşinin nefes almakta güçlük çektiğini fark eden İsmali Paşalı, 112 Acil Servis’i arayıp, ambulans istedi.

SOLUNUM YETMEZLİĞİNE BAĞLI KALP KRİZİ

Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi evde yaptığı Paşalı, Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Türkan Paşalı, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Solunum yetmezliğine bağlı kalp krizinden öldüğü sanılan Paşalı’nın kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belirlenecek.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

İSTANBUL'DA TAKSİYE BİNDİĞİNE BİN PİŞMAN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

 Güney Afrika uyruklu Lorejamine Delmas, havalimanından bindiği taksinin sürücüsü tarafından yolda beyaz renkli sivil bir araca bindirildiğini belirterek, aracın şoförünün kendisini darp ettiği, parasını gasp ettiği ve tacizde bulunduğu iddiasıyla polis merkezine başvurdu. Kadının ifadeleri doğrultusunda şoför Eşref A. gözaltına alındı.

Lorejamine Delmas’ın (28) iddiasına göre olay şöyle gelişti: Eşiyle futbol menajerliği yapan Delmas, Adana’dan uçakla Atatürk Havalimanı’na geldi. Buradan da Taksim’de kalacağı otele gitmek için taksiye bindi. Taksi şoförü, sahilde bir noktada durarak park etmiş beyaz renkli Fiat Albea marka sivil bir aracı gösterip, "Bu araç sizi Taksim’e götürecek, ona binin" dedi. Araçla bir süre dolaştırılan Delmas, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçerken yanlış yolda olduklarını söyledi, ancak sürücü Eşref A.’dan (46) yanıt alamadı. Daha sonra Ümraniye’de ıssız bir yere giden sürücü Eşref A., Delmas’ı taciz etti. Kadının kendisine tepki göstermesi üzerine Eşref A., belindeki kurusıkı tabancayı çıkararak Delmas'ı darp etti. Delmas’ın çantasındaki 400 lira ile 400 euro’yu alan Eşref A., kadını orada bırakarak kayıplara karıştı.

DARP RAPORU VERİLDİ

Yerde yatarken başka bir taksicinin kendisini görüp hastaneye götürdüğünü belirten Delmas, "Polise müracaat ederek aracın plakasını ve şoförün eşkâlini verdim. Polis, yaklaşık 2 saat sonra şoförü yakaladı. Şok içindeyim, beni öldüresiye dövdü. Kafamda, kollarımda ve omzumda izler duruyor. Silahla başıma vurdu" dedi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Delmas'a darp raporu verildiği öğrenildi.

Güven timi ekipleri, bir çocuk babası Eşref. A.’nın araç plakasından yola çıkarak ulaştığı, Eyüp’teki adresine gitti. Eşref A.’nın burada olmadığını öğrenen polisler, cep telefonuyla şüpheliyi arayarak kargo şirketinden aradıklarını ve kendisine bir paket ulaştırmaları gerektiğini söyledi. Polislere Erenköy’de olduğunu ve kargoyu oraya getirmelerini isteyen Eşref A., burada gözaltına alındı. Eşref A.’nın, olayda kullandığı ileri sürülen tabanca ise Çekmeköy’deki diğer evinde bulundu. Eşref A., susma hakkını kullanarak ifade vermedi.

Polisler, Delmas’ın vizesinin süresinin dolduğunu belirledi. Delmas’ın eşinin Kıbrıs’ta bulunduğu ve bugün Türkiye’ye geleceği de öğrenildi. Havalimanındaki güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına alan polis, Delmas’ın bindiği taksiyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.