BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üç kadın öğretmene alkol cezası

Bolu’nun Dörtdivan ilçesindeki Çok Programlı Lisede görev alan üç öğretmen alkollü geldikleri gerekçesiyle kaldıkları lojmandan atıldı.

Abone ol

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde bulunan Çok Programlı Lisesi’nin lojmanlarına alkollü geldiği öne sürülen üç kadın öğretmen lojmandan atıldı.

Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler de bu kararın ardından istifa etti. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer ise Dörtdivan’ın küçük bir yer olduğunu, öğretmenlerin dedikodu çıkmaması için lojmandan çıkartıldığını söyledi. Sezer, “Onlar gelsinler, merkezde değerlendiririm. Hem konuşurum hem kulaklarını çekerim hem de görev veririm” dedi.

Üniversite öğretimlerini geçen yıl bitiren H.Y., E.G. ve F.A. bu eğitim dönemi başında Dörtdivan Çok Programlı Lisesi’nde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı. Üç öğretmene, ilçede kalmaları için okulun lojmanlarından bir daire tahsis edildi. Okul yönetimi, 15 gün önce üç öğretmeni “alkol aldıkları ve lojmana geç geldikleri” gerekçesiyle lojmandan çıkardı ve kendilerine ev bulmalarını istedi. Bunun üzerine istifa eden üç öğretmen ilçeden ayrıldı.

‘Dedikodu yayılabilir’

Pazartesi günü ilçeye giderek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer’e konu hakkında bilgi verilmedi. Dün konuyu gazetecilerden öğrenen Sezer, ilçe milli eğitim müdürünü arayarak bilgi aldı. Lojmandan çıkarılan öğretmenlerin istifa ettiklerini ifade eden Sezer, şunları söyledi:

“Kendilerine ‘Sizin bu şartlarda burada kalmanız mümkün değil. Evde kalmanız lazım’ demişler. Onlar bizim öğretmenlerimiz. Belki bir gün KPSS kazanıp öğretmen olarak atanacaklar. Yanlış anlaşılmaya yol açacak bir durum olmuş. Okula yeni atanan müdürün geçiş döneminde meydana gelmiş bir olay. Lojmandan çıkartıldıklarında, onlar da ‘Biz işi bırakıyoruz’ demişler. Dörtdivan küçük bir yer, dedikodu yayılabilir. Şuyuu vukuundan beter. Bazı şeylerin duyulmasının... Bu kez de iş, ‘Siz niye zamanında tedbir almadınız’ durumuna dönüşür. Dedikodu çıkması bile kötü. Öğretmenlik mesleği öyle bir şey ki, dedikoduya mahal vermeyecek, her şeyine, konuşmasına, çevreyle ilişkisine dikkat edecek.”