BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.444,34
HABER /  GÜNCEL

Twitter'da taciz çığlıkları çığ gibi büyüyor

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın talimatıyla tacizcisi yakalanan gazeteci Burcu Ayaz’ın adımı, tacize uğrayan kadınlara umut oldu

Abone ol

Gazeteci Ayaz’dan sonra eski DJ Seren Aykanat da, Twitter’da yaşadığı tacizi, “Ben de artık çıldırmak üzereyim. 4 aydır işkence çekiyorum. Tam 4 aydır 4 farklı numaradan cinsel içerikli mesaj ve aramalarla taciz ediliyorum. Kimse ilgilenmiyor. Mesaj ve ses kayıtlarını verdim. Ancak hâlâ sapığın yerini bulamıyorlar. Dışarı çıkmaya korkuyorum artık” diye paylaştı.

6 yıldır A.D. isminde iş arkadaşı tarafından taciz edildiğini Twitter’a taşıyan ve ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın talimatıyla tacizcisi yakalanan gazeteci Burcu Ayaz’ın adımı, tacize uğrayan kadınlara umut oldu.

Şu an bir firmanın organizasyon işlerini yürüten Aykanat, attığı twit’te, “Savcılığa verdim. Ama hâlâ sonuç yok, hukuk bu kadarmı yavaş?” diyerek tepki gösterdi. Habertürk’ün ulaştığı Aykanat (31), Burcu Ayaz’dan sonra son çare olarak yaşadığı kâbusu Twitter’a taşımaya karar verdiğini, sonra oturup ağladığını söyledi.

‘SAVCILIĞA BAŞVURDUM’
Cep telefonuna gelen cinsel içerikli ve küfürlü tacizmesajlarının bu yılın mart ayında başladığını belirten Aykanat, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Mart ayında Bodrum’daki halamın yanına tatile gitmiştim. Bilmediğim bir numara ısrarla birkaç kez aradı, numarayı tanımadığımiçin açmadım. Birçok defa arayınca ‘Kimsiniz?’ diyemesaj attım. ‘Canımbenim, açarmısın?’ diyerek mesajla yanıt verdi. Tekrar ‘Kimsiniz?’ diye yazdım, ‘Emre’ diye yanıtladı. ‘Emre diye birini tanımıyorum’ diye yazdım. 30-40 kez ısrarcı bir şekilde aranınca en sonunda telefona yanıt verdim. Benimle cinsel içerikli konuşmalara başladı. Telefonu kapattım. Sapık, bu kez bilmediğimnumaralardan aramaya başladı. Hatta arkadaşları arayıp, ‘Biz Emre’nin arkadaşlarıyız’ diyerek onlar da tacizi sürdürdüler. 8-10 mesajını kaydettim, 4 mesajının da ses kaydına aldım. Polise gittim. Sonra tatilimi yarıda kesip Ankara’da savcılığa başvurdum.”

‘KONTÖRÜ BİTTİĞİNDE ÖZÜR DİLİYOR’
Dört farklı GSM hattından arayan kişinin 4 aydır kimlik tespitinin yapılamadığına tepki gösteren Aykanat, sözlerini şöyle noktaladı: “Savcılık ‘Operatörlere yazı yazıldı’ diyor. Hatta ilk başta savcı, ‘Sen buna bir ümit vermiş olabilirmisin?’ diye sordu. Bu insanın hiçbir korkusu yok, aramaya devamediyor. Sadece kontörü bittiğinde aramaya bir süre ara veriyor, ‘Özür dilerim kontörüm bitti’ diye mesaj atıyor. Aramaya devam ederse, savcılıktan koruma talebinde bulunacağım. Evden dışarı çıkmaya, arkadaşlarımla buluşmaya korkuyorum. Evli olabilirdim, namus cinayeti diye eşimbeni öldürebilirdi. Kalp hastası babam kalp krizi geçirip ölebilir. Bir sapıkla karşı karşıyayım.”

Ayaz’a destek mesajları
Burcu Ayaz ise “Bugün 6 yıldır duran davada bir değişiklik olduysa bu sosyal medyanın gücündedir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” diye twit attı. Ayaz’a, Twitter’da pek çok kadın ve erkekten destek mesajları yağdı. ‘Lütfen Burcu Ayaz’a destek olalım’, ‘Kadına şiddete son!’, ‘Daima arkandayız!” cümleleri dikkat çeken mesajlar oldu.