BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Twitter arıza yaptı

Spor etkinliklerinin en yüksek mesaj etkinliğini tetiklediği tiwitter, olimpiyat öncesinde arıza yapıca kullınıcılardan özür diledi.

Abone ol

Olimpiyatların başlangıcından sadece bir gün önce sosyal iletişim sitesi Twitter teknik bir arıza nedeniyle bir saat boyunca çalışmadı.

Sitenin yeniden çalışmaya başlamasının ardından da bazı kullanıcılar sorunlar yaşamaya devam etti.

Teknik sorunların giderilmesinin ardından bir açıklama mesajı yayınlayan internet sitesi, yaşanan aksaklık nedeniyle kullanıcılardan özür diledi.

Twitter sitenin ana veri merkezi ile destek sistemlerinin aynı anda hata verdiğini bu nedenle bir süre siteye ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Site yayınladığı açıklamada böyle bir arızanın yeniden yaşanmaması için veri merkezlerine büyük yatırım yaptıklarını da söyledi.

Yaşanan arıza sırasında kullanıcılar Twitter hesaplarına cep telefonlarında kullanılan Twitter uygulaması üzerinden ulaşabildiler.

Olimpiyatlar sırasında Twitter'ın hem izleyiciler hem de sporcular tarafından en çok kullanıcak sosyal iletişim sitesi olacağı tahmin eidliyor.

Güvenilirlik ve istikrar

Twitter önemli spor olayları sırasında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

İspanya 2012 Avrupa kupasını kazandığında her saniye 15 bin tweet atılmıştı.

Londra Olimpiyatları sırasında da aynı yoğunluğun yaşanacağı düşünülüyor. Şu anda iki bin Olimpiyat sporcusunun Twitter hesabı bulunuyor.

Geçen ay da Twitter sistemlerine giren bir virüs nedeniyle iki saat boyunca hizmet verememişti.

Site adına özür dileyen mühendis Mazen Rawashdeh yine de kesintisiz hizmet konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini belirtti ve ''Son altı ayda Twitter olarak hizmet güvenilirliğinin ve istikrarının en yüksek olduğu dönemi yaşadık. Twitter.com ortalama olarak 24 saatlik zaman diliminin 23 saat, 59 dakika ve 40 saniyesinde sorunsuz bir biçimde çalışyor.'' dedi.