BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütüne büyük darbe!

Son zamanlarda yapılan dev uyuşturucu operasyonlarına bir operasyon daha eklendi.

Abone ol

Diyarbakır'da terör örgütünün finansman kaynaklarından uyuşturucu maddeye yönelik düzenlenen operasyonda, terör bölgesinde yetiştirilen 26 ton esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü nün esrarı yetiştirip piyasaya sürerek suçlu insan oluşturduğunu belirterek, "Suçlu oluşturup sonrasında kendilerine eleman kazandıran kanlı terör örgütü PKK -KCK'nın uyuşturucu ekim, yetiştirme alanlarına yönelik operasyonlar bundan sonra da devam edecektir." dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice-Hazro-Kocaköy ilçelerinin kırsalında, terör örgütü PKK-KCK'nın en önemli finansman kaynaklarından uyuşturucu ekim, yetiştirme, işleme alanlarına yönelik Türkiye'nin en büyük operasyonlarından birine daha imza attıklarını söyledi. Vali Toprak, 24-25 ve 26 Temmuz 2012 tarihlerinde, uyuşturucu madde ekim, yetiştirme, işleme ve ticaretini yapan Hazro ilçesinde 2 köy, Hani ilçesinde 1 köyde olmak üzere toplam 3 köyde uyuşturucu operasyonları düzenlendiğini kaydetti.

Vali Toprak, operasyona; Jandarma Özel Harekat Timleri, Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Narkotik Köpek Timi, Geçici Köy Korucu Timleri, İç Güvenlik Timleri, Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı komando timleri ile Hani ilçesindeki operasyona ilaveten Polis Özel Harekat Timlerinin katıldığını belirtti. Vali Toprak, şöyle dedi: "Operasyonda 13 ayrı ev ve eklentileri ile 15 ayrı ekim alanında, 290 bin 562 kök kenevir bitkisi (26 ton kubar esrara / 13 ton toz esrara tekabül ediyor) ile 320 kilogram kubar esrar ve 6 kilogram kenevir tohumu ele geçirilmiştir."

Vali Toprak, terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu ekim, yetiştirme alanlarına yönelik yapılan bu operasyonlar neticesinde, kanlı terör örgütüne büyük bir darbe daha vurulduğunu belirterek, "Aynı zamanda, bölücü terör örgütü PKK-KCK'nın gerçek ve kirli kanlı yüzü bir kez daha ortaya çıkarılmıştır. Ekip yetiştirdikten sonra piyasaya sürdükleri uyuşturucuyla insanları zehirleyen ve böylece suçlu oluşturup sonrasında kendilerine eleman kazandıran kanlı terör örgütü PKK-KCK'nın uyuşturucu ekim, yetiştirme alanlarına yönelik operasyonlar bundan sonra da devam edecektir." ifadelerini kullandı.