BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  DÜNYA

TV basan PKK yandaşlarına kınama

Almanya'da bir grup PKK yandaşı, RTL binasını basarak Öcalan'ın bırakılmasını istedi! Dışişleri Bakanı baskına tepki gösterdi

Abone ol

Almanya'nın en büyük özel televizyon kanallarından RTL'in Köln'deki merkez binasını işgal eden terör örgütü PKK sempatizanları Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

RTL binasına giren kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup televizyon binasının bir konferans salonunu işgal ederek terör örgütü lehine pankartlar astı. Olay sonrası polis, bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sloganlar atan işgalci grup RTL'den, taleplerine ilişkin haberlere güncel programlarında yer verilmesini ve Öcalan hakkında program yapılmasını istedi.

BASKIN SONA ERDİ 

PKK terör örgütünün yandaşlarının Alman özel televizyon kanalı RTL'nin Köln'deki binasını işgalinin sona erdiği bildirildi.  Alman polisi, 30 kadar PKK yandaşının, otobüse bindirilerek emniyete götürüldüklerini açıkladı. Terör örgütü yandaşlarının RTL binasında oturarak şarkı söyledikleri ve dört sayfalık siyasi taleplerinin olduğu dilekçeyi kanal yönetimine sundukları belirtildi. RTL çalışanlarının baskın nedeniyle korku yaşadıkları ve bazılarının binayı terk ettikleri öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI PKK'YI KINADI 

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, terör örgütü PKK yandaşlarının Alman özel televizyon kanalı RTL'nin Köln'deki binasını işgal etmesini sert bir şekilde kınadı. Westerwelle, yaptığı açıklamada, ''Düşünce özgürlüğüne yapılan bu saldırı kabul edilemez'' dedi.