BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Tuzla Marina projesi göz kamaştırıyor

Mimarı yapısı ve fonksiyonel birikimleri ile Tuzla Marina, dünyanın sayılı marinaları arasında yer alacak...

Abone ol

İNTERNETHABER/ İstanbul'un en görkemli projelerinden biri sessiz sedasız start aldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın vizyon projesi Tuzla Marina'da inşaat çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. 2015 yılı mart ayında hizmete girmesi planlanan Tuzla Marina, mimari ve fonksiyonel açıdan dünyanın sayılı marina projeleri arasına girmeye aday.

Tuzla'yı adeta baştan başa çevirecek olan yüzyılın projesi,  bölge sakinlerinin de heyecanlı bekleyişine neden oluyor.

İÇİNDE NELER YOK Kİ...
 
185 bin metrekare yeşil alanı da bünyesinde barındıracak olan 840 yat kapasiteli Tuzla Marina içerisinde 200 kapasiteli balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları eğlence parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark da yer alacak.

EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR PROJE

Marina projesi hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, en az Tuzla halkı kadar heyecanlı. 'İçinde marina da var' dediği projenin Tuzla'yı dünya ölçeğinde bir cazibe merkezi haline getireceğini ifade ediyor Şadi Yazıcı..

Yazıcı, daha inşaat haliyle göz kamaştıran Tuzla Marina'nın, mimari yapısı ve içerisindeki fonksiyonel birimleri ile,  dünyanın sayılı marinaları arasında yer alacağını söyledi. 
 
tuzla_marina_galeri.jpg

YILLIK 25 MİLYON ZİYARETÇİ ALACAK

Tuzla Marina'nın, sosyal alanları ve 840 yat kapasitesi ile bir cazibe ve çekim merkezi olacağını ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu proje ile Tuzla'ya yılda 25 milyon iç ve dış turizmden ziyaretçi beklediklerini dile getirdi. Başkan Yazıcı ayrıca, Tuzla Marina'nın E-5 ve raylı sistem ile entegre olacağını ve ulaşım akslarının merkezinde yer alacağını belirtti.

2 BİN 500 TUZLALI İSTİHDAM EDİLECEK

Tuzla Marina'nın, Tuzlalılar'ın ekonomik yaşamına da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Yazıcı, Tuzla Marina projesi ile en az 2 bin 500 Tuzlalı'ya istihdam sağlanacağını söyledi.

BİR BUÇUK YIL İÇİNDE BİTİRİLECEK

Tuzla'ya dünya ölçeğinde bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Yazıcı projenin, her ekonomik düzeyden insanların faydalanacağı ve hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin tercih edeceği fonksiyonel bir yapıya sahip olacağını ifade etti.

Başkan Yazıcı, inşaat çalışmaları sürmekte olan ve ilk günden itibaren duyan herkesin büyük heyecanla beklediği projenin, 2015 yılı Mart ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığını da söyledi.