BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tüysüzler’den açıklama geldi

Kocaeli’nin en büyük kuyumcusu olan Sarraf Tüysüzler’in kepenklerini bir anda indirerek ortadan kaybolan dükkan sahibi Tüysüz ailesinden yaz...

Abone ol

Kocaeli’nin en büyük kuyumcusu olan Sarraf Tüysüzler’in kepenklerini bir anda indirerek ortadan kaybolan dükkan sahibi Tüysüz ailesinden yazılı bir açıklama geldi. Tüysüz ailesi, yaptıkları yazılı açıklamada adli makamların tüm isteklerini eksiksiz yerine getireceklerini taahhüt etti.
Geçtiğimiz Cuma günü Kocaeli’nin en büyük kuyumcusu olan Sarraf Tüysüzler isimli firma bir anda kepenk kapatmış ve dükkanın sahibi olan Tüysüz ailesi ortadan kaybolmuştu. Bankalardan daha yüksek faiz vermesi sebebiyle paralarını Sarraf Tüysüzler’e yatıran 191 kişi polise ve savcılığa başvuru yapmış, mağdur sayısının 500’ü geçtiği iddia edilmişti. Geçen 16 Mayıs tarihinde evinin bodrumunda intihar eden ailenin en büyüğü ve Tüysüz Şirketler Grubu’nun kurucusu Eski Kırkpınar Ağalarından Adem Tüysüz’ün, yaşanan olayları önceden bildiği ve gururuna yediremeyerek intihar ettiği iddiaları ortaya atılmıştı.
Olaydan 5 gün sonra ortadan kaybolan ve kendilerine 5 gün boyunca hiçbir şekilde ulaşılamayan Tüysüz ailesinden yazılı bir açıklama geldi. Basın kuruluşlarına faks yoluyla iletilen yazılı açıklama şu şekilde:
“Kocaeli Halkının malumu olduğu üzere, yaklaşık otuz yıldan bu yana Kocaeli’nin ticari ve sosyal hayatında yer alan, Kocaeli’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunan “Tüysüzler Ailesi” asılsız bazı şayiaların tetiklediği bir süreç sebebiyle zorlukları olan ve fakat aşılabilir bir dönemle karşılaşmıştır.
Ailenin büyüğü, Tüysüzler Şirketler Grubu’nun kurucusu merhum Adem Tüysüz’ün vefatının ardından yerel düzeyde yayılan “Tüysüzler Şirket Grubu iflas ediyor” şayiası, vadesi gelmemiş alacak sahiplerini de kendilerine ödeme yapılmasını istemeye sevk etmiş, bu da şirketler grubunun nakit akışında önceden öngörülmesi mümkün olmayan bir aksaklığa yol açmıştır. Grup yönetimi, telafisi mümkün olmayacak, maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermemek için iş yerlerinin bir kısmına kısa bir süreliğine kapatmak ve bu zaman zarfında kendi alacaklarını toplayıp borçlarını ödemek üzere, bir takvim belirlemek yönünde karar almıştır.
Süreç adli alana sirayet ettiğinden, yapılan soruşturmada hakikatın açığa çıkması adına, adli makamların talepleri eksiksiz yerine getirilecektir.Bu cümleden olmak üzere, şirket yetkilileri defter, kayıt ve belgelerde yapılacak tasnifin ardından durumu aydınlatmak, muhtemel mağduriyetleri gidermek üzere, en kısa sürede adli makamların huzuruna çıkacaklardır.
Otuz yıldan bu yana, "Tüysüzler Ailesi’ne güven duyan, onları yalnız bırakmayan Kocaeli halkının ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte de yanlarında olacağına dair inancımız tamdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
(İHA)