BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Tuvalet kokusu uçuşu iptal ettirdi

Lufthansa Hava Yolları’nın İstanbul-Frankfurt seferini yapacak olan uçaktaki tuvaletten gelen kokuyu fark eden pilot, uçuşu iptal etti.

Abone ol

İstanbul-Frankfurt seferini yapmaya hazırlanan Lufthansa Hava Yolları'na ait yolcu uçağında temizlik elemanı aniden rahatsızlanarak tuvalete girdi. Uçağa gelen pilot, tuvaletin kapasının kapalı olduğunu, içeride bir kişinin bulunduğu öğrenince güvenlik açısından risk olacağı gerekçesiyle uçaktan indi ve sefer iptal oldu.
 

Lufthansa Hava Yolları'nın İstanbul-Frankfurt seferini yapmaya hazırlanan uçağında havacılık tarihinde eşine ender rastlanan bir olay meydana geldi. AtatürkHavalimanı'ndan saat 17.45'de havalanması planlanan LH-1301 sefer sayılı Airbus A321 tipi İstanbul-Frankfurt seferini yapmaya hazırlanan yolcu uçağına uçuş öncesitemizlik görevlileri geldi. İddialara göre, Çelebi Yer hizmetlerinde görevli temizlik elemanlarından biri rahatsızlanarak tuvalete girdi. Bu esnada uçağa mürettebat geldi ve tuvaletten bir koku yayıldığını fark etti.

Kapısı kapalı olan tuvaletteki kişinin temizlik görevlisini olduğu öğrenen kaptan pilot güvenlik açısından risk oluşturabileceğini düşünerek uçakla uçmayacağını beyan edip uçuştan vazgeçti.

"TUVALETİ KULLANMAK ZORUNDA KALDIM"

Kaptan pilotun uçuştan vazgeçmesinin ardından sefer iptal edilirken, tuvaleti kullanan temizlik görevlisinin ifadesi alındı. Görevlinin burada verdiği ifade de temizlik işlerinin bitmesinin ardından aniden rahatsızlandığını ve tuvaleti kullanmak zorunda kaldığını söylediği ileri sürüldü.

YOLCULAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Pilotlar uçağı terk ederken Frankfurt'a gitmek üzere otobüslerle açık park alanında bekleyen uçağın 88 yolcusu terminale geri gönderildi. Bilet ve pasaport işlemleri iptal edilen yolculardan 30'u başka havayolu şirketlerine yönlendirilirken diğer yolcular ise yarın Frankfurt'a gönderilmek üzere İstanbul'da otele yerleştirildi. 

UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ...

Konuyla ilgili olarak görüşlerini bildiren havacılık uzmanları, havacılık kurallarına göre uçağın sorumlu kaptan pilotu herhangi bir sorun gördüğü takdirde uçak teslim almama hakkına sahip olduğunu belirtti. Uzmanlar ayrıca dışarıdan birinin tuvaleti kullanmasının risk oluşturabileceğine dikkat çekti.