BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.395,39
HABER /  GÜNCEL

Tutuklanan savcıdan sert tepki: Eşkiyalık!

MİT TIR'larının durdurularak aranması talimatını veren eski Adana Başsavcısı ve 3 savcı ile eski Adana Jandarma Komutanı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilirken ilgili savcılardan sert açıklamalar geldi.

Abone ol

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranmasıyla ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile bir subay hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.

Hakkında tutuklama kararı çıkan savcılardan Aziz Takçı, Süleyman Bağrıyanık ve Özcan Şişman gazetecilere çarpıcı açıklamalar yaparken karara sert tepki gösterdiler.

"BU BİR EŞKİYALIKTIR!"

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Savcı Aziz Takçı, Radikal’e konuştu. Savcı Takçı karara ilişkin şunları söyledi:

“Bu bir eşkiyalıktır. Evinize gelen, yolumuzu kesen eşkiyaya yasaya aykırı davrandığını hatırlatmak ne kadar anlamsızsa bu da öyledir. Ne sorarlarsa cevabını vereceğiz. Ancak, bir eşkiyalık düzeni bu işi yapıyor.”

Böylesi bir kararı beklemediğini, bizzat giderek teslim olacağını söyleyen Savcı Aziz Takçı, tutuklanma olasılığı için de şu yorumda bulundu:

Bu yola girenler mahkemeleri de ayarlamıştır. Normalda bu işleme bir soruşturma dahi açılmaz ancak, bunu yapanlar bunu da hesap etmişlerdir. Devlet varsa, -ki olmadığı görülüyor-, bir suç örgütü devlete egemen olmuştur ve bu işlemi yapıyor.”

"BU LİNÇ GİRİŞİMİDİR! KOMEDİ VE UTANÇ VERİCİ"

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, kararın tam bir komedi ve utanç verici olduğunu savunarak "Bu bir linç girişimidir. Bir defa adliyenin uygulamalarına da aykırıdır. Yıllarca başsavcılık ve savcılık yapmış birisi iki polis gönderilerek alınmaz. Biz hırsızlık mı yaptık, haydutluk mu yaptık?" dedi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, kendisini gözaltına almak üzere kapısında polislerin beklediği sırada Radikal'e konuştu. Eski Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, yakalama kararının komedi olduğunu savunarak şöyle konuştu:

"Gerçekten utanç verici. Benim 23 yıllık meslek yaşamımın yarısı başsavcı olarak geçti. Duruşum hep bellidir. Bu olaylar olduktan sonra da görüşlerim bir milim değişmedi. Bu karar nezakete de aykırıdır. Bize haber verilseydi koşa koşa gelirdik. Bizim nasıl çalıştığımız ve adresimiz bellidir. Bu bir linç girişimidir. Bir defa adliyenin uygulamalarına da aykırıdır. Yıllarca başsavcılık ve savcılık yapmış birisi iki polis gönderilerek alınmaz. Biz hırsızlık mı yaptık, haydutluk mu yaptık? Şimdi de hukuktan ayrılmayacağız."

GÖZALTINA ALINDI

DHA'nın haberine göre ise Hakkında tutuklama kararı çıkan savcı Özcan Şişman, evinde gözaltına alındı. 2 sivil ekip saat 19.40 sıralarında Özcan Şişman'ın oturduğu binanın 6'ıncı katına çıktı. Sivil ekip yaklaşık 10 dakika sonra Savcı Özcan Şişman ile birlikte binadan ayrıldı. Bu sırada polisler, gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Özcan Şişman, sağlık kontrolünden geçildikten sonra gözaltına alındı.

'SUÇ İŞLEYENLER CEZASINI ÇEKECEK'

Özcan Şişman, gözaltına alındıktan sonra sağlık Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan şişman, şunları söyledi:

"Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete ne casusluk yaptığımızı izah etmeleri lazım. Ben yıllarca casuslukla ilgili soruşturmalar yaptım. Yıllarca terör soruşturmaları yaptım neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur, bu suçu işleyenler cezasını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum."

Özcan Şişman daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.