Enflasyon rakamları ve istihdam verileri TÜSİAD'ı kaygılandırdı. Başkan Arzuhan Yalçındağ hükümeti uyardı.
Abone olTÜSİAD Başkanı Yalçındağ, ekonomide son verilerin kaygı yarattığını belirterek, “Yapısal reformlar bir önce yapılmalı. Ekonomi gündemin birinci maddesi olmalı” diye konuştu.
Enflasyonun Şubat’ta yüksek çıkması sonrasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) hükümete uyarı geldi.
“Avrupa Birliği Üyeliği Yolunda Türkiye’nin Tanıtımı: TÜSİAD Örneği” başlıklı raporun tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ekonominin istenilen şekilde gitmediğini belirterek, “Gerek son enflasyon rakamları ve gerekse istihdamla ilgili veriler son derece kaygı verici. İş dünyası olarak ekonomik gelişmeleri kaygıyla izlemekteyiz” dedi.
‘REHAVET OLMAMALI, REFORMLAR BİR AN ÖNCE YAPILMALI’
Yalçındağ şunları söyledi: “Bu yıla girerken dünya ekonomisinde bir dalgalanma yaşandı. ‘Bu yıl zorlu olacak’ demiştik. Ekonomiyi gündemin birinci maddesi yapmalıyız. Finansal dalgalanmanın dünyanın reel büyümesine de negatif etkisi olacak. İhracat yaptığımız Euro Bölgesi’nde de daralma var. Tüm dünya hem büyüme hem enflasyonist baskıya dayanmada sıkıntı çekiyor. Türkiye reformları bir an önce yapmalı. Daha fazla istihdam için yeni bir sanayi stratejisini konuşmalıyız. İç pazarda daralma var, işsizliğe çare bulamıyoruz, enflasyonda gidişat ürkütüyor, büyüme daralıyor. ‘Biz çok iyi şeyler başardık’ rehavetinde olunmamalı, dalgalanmayı göz önünde bulundurarak ekonomiye odaklanmalıyız.”
Amaçlarının hiçbir şekilde felaket tellallığı yapmak ve karamsar tablo çizmek olmadığını kaydeden Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı olarak ekonominin istenildiği gidişatta gitmediğine yönelik uyarmak ve vurgu yapmanın iş dünyası ve TÜSİAD olarak görevleri olduğunu ifade etti.