BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Türkmenler Erdoğanı bekliyor

Başbakan Erdoğan'ın Bağdat'a ziyaret tarihi yaklaşırken, Türkmenler Başbakan'ı ülkenin en sorunlu bölgesi olan Kerkük'e de bekliyor.

Abone ol

Türkmen halkı ile Türkmen siyasi çevrelerin çağrısında, referandum ve seçim tarihinin iptalinin tartışıldığı bir dönemde Irak'a ziyaret gerçekleştirecek olan Erdoğan'ın Kerkük'e de uğraması yer alıyor.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in ardından Temmuz ayının ilk haftasında Bağdat'a 2 günlük ziyarette bulunması beklenen Erdoğan'ın, temasları çerçevesinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri el-Maliki ve ülkedeki bazı misyon temsilcileri ile görüşmesi planlanıyor.

Türkmen Lider Sadettin Ergeç, İHA'ya yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Kerkük'ü ziyaretinin Türkmenler üzerinde büyük bir sevinç ve mutluluk oluşturacağını söyledi. Ergeç, "Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Irak ziyareti çok büyük önem taşıyor. Erdoğan'ın bu ziyaretinden oldukça memnunuz, ancak Türkmen şehri Kerkük'e de gelme eyleminde bulunursa çok daha mutlu olacağız" şeklinde konuştu.

Uzun yıllar bir Türk Başbakanı'nın Kerkük'e gelmediğine vurgu yapan Irak Türkmen Cephesi lideri, Erdoğan'ın Kerkük'e gelmesi durumunda dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'den sonra kente gelecek ikinci lider olacağını kaydetti.