BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'yi defterden siliyorlar mı?

Yaz aylarında İranlı turistlerin gözdesi olan Türkiye itibar mı kaybediyor?

Abone ol

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, Türkiye'ye gelen İranlı turist sayısındaki düşüşün yüzde 40'ı bulduğunu belirterek ''Düşüş siyasi gerilimden değil, ekonomik nedenlerden dolayı oldu'' dedi.

Bölgeye İranlı turist getiren acentenin sahibi de olan İsmail Özbozdağ, turizm sezonuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İran pazarında geçen yıla oranla önemli oranda düşüş yaşandığını söyledi.

Bu düşüşü siyasi nedenlere bağlamamak gerektiğini ifade eden Özbozdağ, ''Türkiye'ye gelen İranlı turist sayısındaki düşüş yüzde 40'ı buldu. Düşüş siyasi gerilimden değil, ekonomik nedenlerden dolayı oldu. İran'da devalüasyon oldu ve İran parası dolar karşısında çok büyük değer kaybetti. Bunun sonucunda insanların alım gücü azaldı. Tatillerinden kısmak zorunda kaldılar'' diye konuştu.

İran hükümetinin dünyadaki ekonomik kriz dolayısıyla önlem alarak tatile çıkan vatandaşlarına verdiği bin doları 400 dolarak indirdiğini bildiren Özbozdağ, İranlı turist sayısındaki düşüşte bunun da etkili olduğunu kaydetti.

BAYRAMDA BÜYÜK DOLULUK OLACAK

Marmaris'in Ramazan bayramında doluluk bakımından geçen yılı aratmayacağını kaydeden Özbozdağ, ''Otellerde doluluk yaşanmasını bekliyoruz. Geçen yıl bayram süresince iç pazar turizmciyi ihya etti. Bunda diğer destinasyonların iyi satılmasının da rolü var. Çünkü Bodrum, Çeşme ve Antalya gibi turizm merkezlerinin dolmasının ardından yerli turist Marmaris'e yöneldi. Marmaris iç pazarda müthiş bir ivme kazandı. Bu yıl da aynı yoğunluğu bekliyoruz'' diye konuştu.

Özbozdağ, bayram tatili sürecince turistlerin otellerde yer bulmakta sorun yaşayabileceği uyarısında bulundu.