BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,36
HABER /  DÜNYA

Türkiye'ye 200 bin mülteci gelebilir

BM'nin mültecilerle ilgili kuruluşu UNCHR'ye göre, iç çatışmaların şiddetlendiği Suriye'den Türkiye'ye sığınanların sayısının 200 bini bulabilir

Abone ol

Suriye'den gelen 80 bin civarında kişiyi barındıran Türkiye, sınırdan daha uzak yerlerde dört kamp daha açmaya hazırlanıyor. UNCHR sözcüsü Sybella Wilkes, Türk hükümetiyle birlikte yaptıkları planlamada, 200 bin Suriyeli mülteciyi öngördüklerini söyledi.

Afet ve acil durum kuruluşu AFAD, Suriyeli mülteciler için dört yeni kamp daha kuruyor. AFAD'ın internet sitesindeki basın duyurusuna göre, şu anda Suriye'den gelenler "sekiz çadırkent, bir geçici kabul merkezi ve bir konteynerkentte" misafir ediliyor.

Bazı okullar, öğrenci yurtları ve spor salonları da Suriyelilere ayrılmış durumda. Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Malatya'daki bu tesislerde, 78 binden fazla kayıtlı Suriye vatandaşı barınıyor.

Ayrıca yüzlerce Suriyelinin daha Türkiye'de kiraladıkları evlerde veya yakınlarının yanında yaşadığı da biliniyor.

AFAD'ın yiyecek, sağlık ve eğitim hizmeti, haberleşme olanakları sağladığı Suriyelilerin çok az bir kısmı geri dönerken, gelenlerin sayısı hızla artıyor.
23-24 Ağustos günkü veriler, 3518 Suriyelinin Türkiye'ye girdiği sırada, 113 kişinin geri döndüğünü gösteriyo