BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Clegg: Zenginlerden fazla vergi alınsın

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, zenginlerden belli bir süre boyunca daha fazla vergi alınması gerektiğini söylerken Maliye Bakanı buna karşı çıktı.

Abone ol

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, belirli bir süre için zenginlerden daha fazla vergi alınmasını önerdi.

Koalisyonun küçük ortağı olan Liberal Demokratlar'ın lideri Clegg, İngiliz halkının "birlik içinde, müreffeh bir toplum olarak kalabilmesi" için zenginlerin daha fazla katkıda bulunması gerektiğini belirtti.

Clegg, "Daha adil olmak, uzun erimli bir ekonomik savaşın parçasıdır" dedi.

Ancak Maliye Bakanı George Osborne da istihdam yaratarak ekonomiye büyük katkıda bulunan kesimleri ürkütmemek gerektiğini söyledi.

Nick Clegg, Guardian gazetesine, belli bir fiyatın üzerindeki evlerden daha fazla vergi alınmasına yönelik politikalarına ek olarak, zenginlerden ekonomiye sınırlı bir süre için daha fazla katkıda bulunmalarının istenebileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı, bu yolla ülkenin zor zamanlardan geçtiği bir dönemde ekonomik adaleti sağlayabileceklerini vurguladı.

Ancak muhalefetteki İşçi Partisi Clegg'i "İngiliz halkını aptal yerine koymakla" suçladı.

İşçi Partisi'nin Gölge Maliye Bakanı Chris Leslie, "Clegg zenginlere daha fazla vergiden söz ediyor. Ama Maliye Bakanı George Osborne'un hazırladığı bütçede milyonerlere vergi indirimine destek veren kendisiydi" dedi.