BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.401,83
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin önemli sektörlerinden biri olacağız

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, metal ve makine sektöründe çalışan ya da çalışma potansiyeli olan iş gücünün becerisinin ölçülüp, belgel...

Abone ol

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, metal ve makine sektöründe çalışan ya da çalışma potansiyeli olan iş gücünün becerisinin ölçülüp, belgelendirileceğini belirterek, “Sınav ve belgelendirme konusunda Türkiye’de faaliyet gösteren en önemli sektörlerden biri olacağız” dedi.
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Çelik-İş ortaklığında, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca uygulanan, ‘Paydaşların Katılımıyla Metal Sektöründe Sınav ve Bilgilendirme Merkezi Oluşturma Projesi’nde son aşamaya gelindi. Proje sonunda, metal ve makine sektörüne ait 5 meslek 9 seviyede belgelendirme yapmak üzere HAK-İŞ Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (HAK-İŞ MEYEB) kuruldu. Bu kapsamda MEYEB’in tanıtımının da yapıldığı proje kapanış toplantısı bugün gerçekleştirildi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, metal makine sektöründe ölçme değerlendirme konusunda uluslar arası standarda uygun sınav ve belgelendirme sisteminin kurulduğunu ifade ederek, proje için 1 milyon liralık yatırımla özel bir mekanın sağlandığını bildirdi. Türkiye’de gelenekselleşmiş bir yapının olduğundan bahseden Arslan, “Özellikle kamu kurumlarında bir yargı oluşmuş. Sendika denilince maalesef bir konfederasyon akla geliyor. Bakanlıklardan en alt birime kadar bu konuda gerçekten şikayetimiz var. Neden her yerde bir konfederasyon öne çıkıyor. Biz dişimizle tırnağımızla kazıyarak bir şeyler elde ediyoruz ama bu algıyı kıramıyoruz. Sendikal faaliyetlerimizi çatışma değil uzlaşma üzerine kuruyoruz ama o ön yargılar kırılmıyor” diye konuştu.
Projede, metal makine sektöründe 5 meslek ve 9 seviyeye ilişkin sınav ve belgelendirme sisteminin oluşturulduğuna işaret eden Arslan, “İşimiz burada bitmiyor. Yapacak daha çok işimiz var. Öncelikle metal ve makine sektöründe çalışan ya da çalışma potansiyeli olan iş gücünün becerisini ölçüp, belgelendireceğiz. Orta vadede ise HAK-İŞ MEYEB’in kapsamını konfederasyonumuzun faaliyet gösterdiği diğer sektörlerle genişleteceğiz. Dolayısıyla sınav ve belgelendirme konusunda Türkiye’de faaliyet gösteren en önemli sektörlerden biri olacağız” ifadesini kullandı.
(İHA)