BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'nin ilk süs bitki hali

Türkiye'de bir ilk yapılacak. İlk süs bitki halimiz Yalova'da kurulacak.

Abone ol

 Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Türkiye'nin ilk süs bitkilileri halinin ilçelerinde kurulması için çalışmaların sürdürüldüğü belirterek, ''Hollanda'da geziler yapıldı. Buradan seçtiğimiz modeller var. O modellerden birini oluşturacağız'' dedi.

Oral, yaptığı açıklamada, halden tüm süs bitkileri üreticilerinin yararlanacağını belirterek, halin herkese açık olacağını söyledi.

Hollanda'da bir takım gezi yapıldığına işaret eden Oral, ''Buradan seçtiğimiz modeller var. O modellerden birini oluşturacağız. Arazisi hazır. Kamu arazisinde yapılacak. Avantajlı ve güzel bir yer'' diye konuştu.

Yalova İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar ise projeyi desteklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Proje, üreticileri olumlu etkileyecektir. Hal ile üreticiler, ürettiği malın karşılığını hiçbir sorun yaşamadan alacak. Yalova dışından üreticiler de burada ürünlerini satabilecek. Çiçekçilikte lojistik bir üs haline getirilecek Yalova, Türkiye'den ihracat için çıkış noktası olacak. Adana, Antalya, İzmir'de üretilen mal Yalova'ya gelecek. Fiyatlar arz-talep dengesine göre oluşacak. Üreticiler Avrupa'da olduğu gibi üretime odaklanacak. Üretimin nerede yapıldığının önemi kalmayacak. Üretici malını satarken alacak kaygısı da yaşamayacak.''